Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Καθεστωτικές και πελατειακές οι αντιλήψεις της ΝΔ

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου σχολίασε την διαγραφή του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, επισημαίνοντας:

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με το θέμα του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Ανδρέα Πάτση. Η διαγραφή του δεν κρύβει ότι οι καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας αποδεικνύονται καθημερινά.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών.

Χωρίς καμία ηθική αναστολή όπως στην περίπτωση του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ιδιαίτερη ζέση η ΝΔ, ένας Βουλευτής της γίνεται πλούσιος εκμεταλλευόμενος ανάλγητα ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα.

Το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Η Κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην απίστευτη ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία; Μιλάμε για μια λαίλαπα κυριολεκτικά στον κοινωνικό ιστό!».

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής άσκηση δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης Κοινοτικής Οδηγίας. Μιας Οδηγίας που ρυθμίζει ζητήματα όπως είναι η επικαιροποίηση του εθνικού θεσμικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η ενίσχυση της θέσης και της προστασίας των καταναλωτών, η διασφάλιση οικονομικά προσιτών τιμών ενέργειας, με διαφάνεια, η ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ζητήματα που βρίσκονται στο κέντρο της επικαιρότητας, προβληματίζοντας και δυσκολεύοντας το σύνολο των πολιτών.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου, ανέφερε: «Εάν είχατε εγκαίρως ενσωματώσει την εν λόγω κρίσιμη ενεργειακή οδηγία πιθανότατα να είχαμε αποφύγει το πρόσφατο δραματικό φαινόμενο της ρήτρας αναπροσαρμογής, με τις υπέρογκες χρεώσεις των προμηθευτών και το δυσβάσταχτο κόστος με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι καταναλωτές. Ευτυχώς όμως για αυτούς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη, οπότε και με αποφάσεις της έρχεται να καλυφθεί το ηθελημένο ίσως νομοθετικό κενό της κυβέρνησης και να σταματήσει το πανηγύρι με τις όποιες ρήτρες.

Μπορεί πλέον να μην έχουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά η ενεργειακή κρίση και ακρίβεια καλπάζει, οι καταναλωτές φτωχοποιούνται και οι πάροχοι – προμηθευτές πλουτίζουν. Γιατί η ασυδοσία της ενεργειακής ακρίβειας στην χώρα μας, δημιουργήθηκε πέραν των άλλων από την απουσία ελέγχου, την γενικότερη αδιαφορία και ατολμία αλλά και από την απουσία αυτής της ενεργειακής οδηγίας.

Η απάντηση της κυβέρνησης σας στις δραματικές αυξήσεις και στις αθέμιτες πρακτικές περιορίζεται αποκλειστικά σε μία μόνο λέξη. Επιδόματα, επιδόματα και ξανά επιδόματα… Η υιοθέτηση μιας κατεξοχήν επιδοματικής πολιτικής όμως δεν επαρκεί για τη στήριξη της κοινωνίας. Οι επιδοτήσεις ουσιαστικά τροφοδοτούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαρόχων, που η Κυβέρνηση διατείνονταν ότι θα φορολογήσει, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα».

Κλείνοντας την ομιλία της η κα. Γιαννακοπούλου, τόνισε ότι αντίθετα με την Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της Κοινωνίας με μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, και την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας. Μέτρα με τα οποία οι πολίτες θα δουν άμεση ωφέλεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό.


newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago