Πολιτική

Κόκκινη κάρτα στον Πάτση από Μητσοτάκη, φάουλ και για Πιερρακάκη σφυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πόρτα της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έδειξε στον Ανδρέα  Πάτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι εξαγόρασε “κόκκινα δάνεια”. Το ποτήρι της οργής για τον γαλάζιο βουλευτή ξεχείλισε όμως μετά τις νέες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλώδη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, οι οποίες βάζουν στο κάδρο και έναν εκ των εκλεκτών υπουργών του πρωθυπουργού, τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Ανδρέας Πάτσης είχε κληθεί από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν “κόκκινα” δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον κ. Πάτση για την εταιρία διαχείρισης χρεών, οι οποίες δόθηκαν, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία επιβεβαίωνε την ανεπάρκεια των εξηγήσεων του γαλάζιου βουλευτή.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός ΚΟ της ΝΔ» ανέφερε η ανακοίνωση. Ωστόσο, πέρα από την “κλήτευση” του γαλάζιου βουλευτή από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, της ανακοίνωσης του Μαξίμου προηγήθηκαν και κάποια άλλα γεγονότα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες για τον Ανδρέα Πάτση έγιναν από τον αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Δευτέρα. Σήμερα, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία  έκανε λόγο για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.019.222,81 ευρώ) που φέρεται ότι εισέπραξε ο βουλευτής της ΝΔ από τα ΕΛΤΑ για «αέρα νομικές υπηρεσίες», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μετά και αυτές τις νέες καταγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το θέμα και ο εκπρόσωπός του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός από τον Ανδρέα Πάτση, να αποπέμψει και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος φέρεται από την αξιωματική αντιπολίτευση να εμπλέκεται στις αναθέσεις μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων στον γαλάζιο βουλευτή.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε μάλιστα λόγο για «πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους άριστους» του κ. Μητσοτάκη και υπογράμμιζε ότι «η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει». Έβαζε τέλος, πέραν των ζητημάτων ηθικής και ζήτημα νομιμότητας για αυτές τις ενέργειες. Το να μπει όμως στο κάδρο καταγγελιών για αδιαφάνεια και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι κάτι που δεν θα ήθελε με τίποτε το Μαξίμου. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανήκει άλλωστε στη στενή ομάδα κρούσης του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι ένας από τους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένει και εκτός από την σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση, ζητά και την αποπομπή Πιερρακάκη για τις απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον γαλάζιο βουλευτή. Βάζει τέλος στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας ότι γνώριζε για το “πλιάτσικο” και το καλύπτει εδώ και δύο χρόνια. Για τις απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση παραιτήθηκε πάντως ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος!

Οι ειδήσεις σήμερα

Θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι υπουργοί Ενέργειας

Καταγγελίες από τον Δήμαρχο Αλίμου για απειλές από μπράβους – Ανάμεσα τους φέρεται να υπάρχει αστυνομικός

Καταγγελίες Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει καταστρέψει πάνω από το 1/3 των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago