Πολιτική

Βαρουφάκης: Η ρήξη ξεκινάει με το ΜέΡΑ25

Το όραμα του ΜέΡΑ25 είναι «να βοηθήσουμε τον λαό μας να σηκώσει ξανά το κεφάλι του με τη ρήξη ως μόνη απάντηση στην κρίση για να μπορέσει αυτός ο λαός να οραματιστεί το μέλλουν που έχει ανάγκη».

Με αντικείμενο την αποτίμηση της εγχώριας και της διεθνούς πολιτικής συγκυρίας, καθώς και τον καθορισμό της πολιτικής στρατηγικής του κόμματος το επόμενο διάστημα, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του τόνισε πως η ρήξη ξεκινάει με το ΜέΡΑ25 και υπογράμμισε πως το όραμα του κόμματος είναι «να βοηθήσουμε τον λαό μας να σηκώσει ξανά το κεφάλι του με τη ρήξη ως μόνη απάντηση στην κρίση για να μπορέσει αυτός ο λαός να οραματιστεί το μέλλουν που έχει ανάγκη».

Όπως σημείωσε, «το ΜέΡΑ25 υπάρχει γιατί πιστεύει ότι η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση αυτού του λαού. Ρήξη με την λεηλασία των ολιγαρχών των σουπερμάρκετ και της ενέργειας. Ρήξη με κάθε ψευτοαγορά ενέργειας κλπ. Ρήξη με την λεηλασία των ΣΔΙΤ. Ρήξη με τα μυθεύματα ότι αν τρυπήσουμε και εξορύξουμε υδρογονάνθρακες θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια».

Μίλησε επίσης για «ρήξη με την λειτουργία του επιτελικού κράτους, όπου το θέμα του δεν είναι η σωστή διαχείριση, αλλά η εξυπηρέτηση των ολιγαρχών» και τόνισε πως η στρατηγική του ΜέΡΑ25 είναι η υπεύθυνη ανυπακοή.

Εξάλλου, έκανε λόγο για «καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, από τις χώρες με τη χειρότερη θνησιμότητα», για «πλειάδα συνταγματικών εκτροπών, όπως έγινε με την ιδιωτικοποίηση του νερού όταν το ΣτΕ είπε πως αυτό δεν γίνεται», για «καταστολή παντού», για «χυδαία λεηλασία των πολλών και έναν εξόφθαλμο σοσιαλισμό για πολύ λίγους με δανεικά που χρεώνουν τις επόμενες γενιές» και για «υποκλοπές με έναν Πρωθυπουργό να πιάνεται στα πράσα και να μην απολογείται καν».

Για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως η κυβέρνηση εφοδιάζει καθημερινά τον Ερντογάν με επιχειρήματα, εγκληματώντας στις θάλασσες μας και μίλησε για καλή στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο με την έκθεση της OLAF από την υπερψήφιση της οποίας απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ομιλίες στελεχών

Τις εργασίες της ΚΕ άνοιξε ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Ντάσκας και ανέφερε πως η διεθνής ολιγαρχία επιδιώκει έναν διαρκή πόλεμο με κυρώσεις που έχουν γυρίσει μπούμερανγκ. Αναφέρθηκε ακόμα στο εγχώριο πλαίσιο με την ακρίβεια στο ρεύμα, στο σουπερμάρκετ και τη στέγη με την κυβέρνηση απλώς να επιδοτεί αυτά τα υπερκέρδη όπως τόνισε και να παριστάνει τον ατζέντη των ολιγαρχικών συμφερόντων με τους πολίτες να οδηγούνται σε απόλυτη οικονομική δυσπραγία.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα μετέφερε στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής το «αίσχος» – όπως χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στην διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών: «Η διαδικασία μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν επιεικώς άθλια, αφού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν ήθελε να αφήσει καμία χαραμάδα και κανένα κενό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Βασίλη Μάγγο και στη δολοφονία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Σημείωσε επίσης ότι «η μήνυση του παρασιτικότατου ολιγάρχη κ. Αλαφούζου δείχνει ότι μας λογιάζουν ως τους μόνους πραγματικούς εχθρούς τους, δείχνει ότι έχουν τρομάξει μαζί μας γιατί υπόλοιποι λένε στην κοινωνία πως δεν υπάρχει εναλλακτική για την κοινωνία πέρα από έναν αργό θάνατο».

Ο βουλευτής του κόμματος Κρίτωνας Αρσένης ανέφερε πως «έχουμε καταφέρει να αποκαλύψουμε νομοσχέδιο-νομοσχέδιο, τροπολογία-τροπολογία πως τους δίνουν τα δωράκια από το δημόσιο χρήμα, από τις τσέπες της κοινωνίας στις τσέπες της ολιγαρχίας», ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον στο οποίο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πει “όχι” και συμπλήρωσε πως το ΜέΡΑ25 είναι η δύναμη που θα φέρει την ανατροπή.

Ο βουλευτής του κόμματος από το Ηράκλειο της Κρήτης Γιώργος Λογιάδης αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στη Γερμανία με την κυβέρνηση του κ. Σόλτς ενώ δήλωσε πως φοβούνται το ΜέΡΑ25 γιατί είμαστε ενωμένοι ως ΜέΡΑ25 και ως DiEM25.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη ανέφερε πως η φωνή του ΜέΡΑ25 έχει δυναμώσει παντού και υπάρχει ακριβώς αυτή η δύναμη ανατροπής εκεί έξω στην οποία επιτίθεται η ολιγαρχία.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago