Categories: Πολιτική

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Στους λόγους οι οποίοι οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπήρχε μικρή ανταπόκριση, ανέφερε ο κ.Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι «είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πειθούς». Υπενθύμισε ότι εννέα στους δέκα Έλληνες που πεθαίνουν από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών ενώ τόνισε ότι το Νοέμβριο, σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, το ποσοστό που προσήλθε να εμβολιαστεί ήταν μόλις 3%. «Ευχόμαστε να μην επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το μέτρο δεν έχει τιμωρητικό ούτε και εισπρακτικό χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χαρακτήρισε το εν λόγω μέτρο, έσχατη ώθηση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας «να πάρουν στην σωστή απόφαση. 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 ραντεβού». 

Απαντώντας στο ερώτημα αν εξετάζει η κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες ομάδες ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Με την απόφαση για την υποχρεωτικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη και από ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δεν υπάρχει ο προβληματισμός μόνο κεντρικά, στην Κομισιόν, παρακολουθούμε συνεχώς αρχηγούς κρατών που προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει κανείς στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης η οποία εκτιμάται ανάλογα με την δυναμική της πανδημίας και της κατάστασης. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και εξέλιξης της απόφασης αυτής, υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago