Πολιτική

Τσίπρας για υποκλοπές: Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της συγκάλυψης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές.

“Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν” ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Γιατί αν χαριστούμε στον βιασμό της δημοκρατικής λειτουργίας, τότε θα είμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει αύριο την ακύρωση της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ και την άρση της απαγόρευσης ενημέρωσης όσων έχουν τεθεί σε παρακολούθηση. Και κυρίως, αύριο ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, να ζητήσει άρση απορρήτου ώστε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.  

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος», είπε, προσθέτοντας πως όταν «υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί» και «όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα, τους συνεργάτες του». Τον κατηγόρησε ότι «κρύφτηκε στη φονική φάση της πανδημίας -αλλά τον αποκάλυψε ο ίδιος ο κύριος Τσιόδρας», ότι «κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις -αλλά τον αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat» και πως «κρύβεται και τώρα από τη συζήτηση για τις υποκλοπές, σε μια πράξη πρωτοφανούς πολιτικής δειλίας, πίσω από τον ανιψιό του, από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω από τα πρόσωπα στα οποία ο ίδιος ανέθεσε ευθύνες και στα οποία φορτώνει τώρα τις ευθύνες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «κρύβεται πίσω από το όνειδος του απόρρητου», «όνειδος» για τη δημοκρατία, τη λειτουργία του κοινοβουλίου και τη χώρα, «εφόσον επιτρέψουμε τελικά να περάσει η συγκάλυψη ενός τόσο συγκλονιστικού σκανδάλου».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της επιχείρησης παρακολούθησης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη. «Η υπόθεση Σπίρτζη είναι υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύθυκε πως οι υποκλοπές κατά της αξιωματικης αντιπολίτευσης «δεν θα μείνουν στο σκοτάδι».

«Τέρας με δύο κεφάλια» το σκάνδαλο

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για δίδυμο σκάνδαλο και τέρας με δύο κεφάλια, τονίζοντας ότι το σκάνδαλο της συγκάλυψης είναι εξίσου σοβαρό με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αναφέρθηκε δε στα συμπεράσματα της έστω και κολοβής, όπως είπε, με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας Εξεταστικής. 

«Πρώτον, ότι Predator ίσον ΕΥΠ και ΕΥΠ ίσον Predator» υπογράμμισε. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις περίεργες «συμπτώσεις» γύρω από τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη. 

«Δεν πρόκειται για συμπτώσεις αλλά για παράνομη, παρακρατικού χαρακτήρα, μαφιόζικου χαρακτήρα λειτουργία της ΕΥΠ υπό τη πλήρη εποπτεία και γνώση φυσικά του πολιτικού της προϊσταμένου, του κου Μητσοτάκη» υπογράμμισε. 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:

-Παράνομη, παρακρατική, μαφιόζικη λειτουργία της ΕΥΠ εν γνώσει Μητσοτάκη

– Δίδυμο σκάνδαλο Μητσοτάκη, σκάνδαλο και παρακολουθήσεων και συγκάλυψης Μήπως φοβάται ο Μητσοτάκης ότι Λαβράνος και Μπίτζιος δεν θα επικαλεστούν το απόρρητο και θα μιλήσουν;

– Η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα κλείσει με το τέλος της Εξεταστικής παρωδίας

– Ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού των υποκλοπών, του κυβερνήτη των κοριών για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago