Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, “στις ιστοσελίδες clisgreece.gr και viagrafarmakeio.gr “, όπως αναφέρει, διαφημίζεται η πώληση σκευασμάτων κυρίως κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και για διάφορες άλλες ανθρώπινες ασθένειες.
«Πολλά από τα σκευάσματα φέρουν τις καθιερωμένες εμπορικές ονομασίες εγκεκριμένων φαρμάκων και παρουσιάζονται ως γενόσημά τους. Τα σκευάσματα αυτά χαρακτηρίζονται ως ψευδεπίγραφα φάρμακα λόγω ψευδούς παρουσίασης της ταυτότητας, προέλευσης και του ιστορικού διακίνησής τους», επισημαίνει ο ΕΟΦ.
Προσθέτει ότι εκτός από τα ψευδεπίγραφα φάρμακα, στις εν λόγω ιστοσελίδες απαντώνται και μη εγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Κατόπιν διερεύνησης, προέκυψε ότι οι δικαιούχοι των ιστοσελίδων βρίσκονται σε άλλες χώρες αναφέρει ο ΕΟΦ και το μοναδικό μέσο επικοινωνίας είναι αριθμοί τηλεφώνου με προθέματα ξένων χωρών, ενώ η παραγγελία πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.
Υπογραμμίζεται ότι ο κίνδυνος από τη λήψη ψευδεπίγραφων και μη εγκεκριμένων φαρμάκων είναι πολύ υψηλός. Στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, ο ΕΟΦ προτρέπει πάγια το κοινό να μην αγοράζει φάρμακα από αναξιόπιστες πηγές.
Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…
Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…
Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…
Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…