Κόσμος

Bloomberg: Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Σύμφωνα με το Bloomberg η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι Ρίζε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάζουν.

Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινόπης, είπαν.

Το μυστικό σχέδιο πυραύλων με την ονομασία Tayfun, στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι άνθρωποι χωρίς να διευκρινίσουν. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία εποπτεύει την ανάπτυξη όπλων τοπικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

  • Την ίδια ώρα σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος σημείωσε ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά δεν θα μείνει αναπάντητη.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ισχυρή από μόνη της και ουσιαστικά βασίζεται στα λόμπι στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

«Παλεύει με δυνάμεις που λαμβάνει από άλλες χώρες και αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος» είπε ο Καλίν και συνέχισε σημειώνοντας πως «η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες». Αυτό, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, «έχει πάσης φύσεως συνέπειες και δεν μπορεί να περάσει χωρίς να υπάρξει απάντηση».

Ο ίδιος είπε πως η Τουρκία καλεί την Ελλάδα σε διάλογο, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις δεν πρέπει να βασίζονται σε βραχυπρόθεσμα κέρδη. Κατηγόρησε δε την Αθήνα ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή και υπογράμμισε ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν κάνει καλό, ίσα ίσα μόνο κακό κάνει στον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ότι απωθεί μετανάστες στη θάλασσα και σημείωσε πως η Αθήνα και οι Δυτικοί έχουν διπρόσωπη προσέγγιση στο ζήτημα.

Έχουμε κάνει 70 διερευνητικές επαφές, αλλά αυτές τις επαφές τις έχει τερματίσει η Ελλάδα, παρόλο που εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, συνέχισε ο Ιμπραήμ Καλίν. «Έχουν χαράξει μία γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να υπολογίζουν την Τουρκία και αυτό είναι λάθος», συμπλήρωσε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago