“Πόλεμος” μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- Reggeborgh για την Ελλάκτωρ

“Φωτιές” έχουν ανάψει οι πληροφορίες περί ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (στη φωτογραφία η πρόεδρός της, Βασιλική Λαζαράκου) για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της Reggeborgh με το fund Atlas για την απόκτηση του ελέγχου της Ελλάκτωρ. Σήμερα, η ολλανδική εταιρεία προχώρησε σε εξώδικες διαμαρτυρίες προς όλα τα μέλη του ΔΣ της εποπτικής αρχής, κάνοντας λόγο για “διακριτική και εχθρική αντιμετώπισή της”, ενώ κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχολιάζουν ότι “συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά, χωρίς να επηρεαζόμαστε από εξώδικες, ή άλλες αντιδράσεις”.

Προηγουμένως, η Reggeborgh, με εξώδικη διαμαρτυρία της, επεσήμαινε στα μέλη του ΔΣ ότι για το ζήτημα των καταγγελιών για συντονισμένη δράση της με την Atlas ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας, έχει παράσχει σαφείς απαντήσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ουδεμία τέτοια συνεργασία υφίσταται, ότι με τη φημολογία αυτή υφίσταται βλάβη η ίδια, αλλά και η Ελλάκτωρ, τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021 και ότι πλήττονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία διαμαρτύρεται για διακριτική και εχθρική αντιμετώπισή της – ως κοινοτικού επενδυτή στη χώρα – κατά παράβαση του ευρωπαϊκού και ελληνικού δικαίου, και επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια δικαιοδοσία.

Μετά το εξώδικο της Reggeborgh, κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόνιζαν με νόημα ότι «κάθε ζήτημα το εξετάζουμε σε βάθος. Συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά χωρίς να επηρεαζόμαστε από εξώδικα, ή ενδεχόμενες άλλες αντιδράσεις», επισημαίνοντας, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Ελλάκτωρ, ότι οι αντιδράσεις αυτές δεν αφορούν την εταιρεία, ούτε την πλήττουν, αλλά πιθανά ζητήματα των μετόχων της.

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago