Κοινωνία

«Βρισκόμουν σε σοκ» κατέθεσε η 19χρονη – Τι ισχυρίζονται οι δικηγόροι των αστυνομικών

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες με θύμα μια 19χρονη κοπέλα μέσα στο κολαστήριο της Ομονοίας, το αστυνομικό τμήμα που έχει γίνει συνώνυμο αστυνομικής βίας και βασανιστηρίων με τις αποκαλύψεις εδώ και χρόνια να αναφέρουν θανάτους κρατουμένων.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να βρεθούν αύριο ενώπιον του ανακριτή για απολογηθούν για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού, ενώ τους ενοχοποιούν τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και βιντεοληπτικό υλικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κοπέλα τραυματίστηκε από τον πρώτο ειδικό φρουρό και παρουσίασε αιμορραγία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε ούτε τον ίδιο ούτε τον συνάδελφό του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που διέρρευσε απόσπασμα από την κατάθεση της γυναίκας, εκείνη είπε στους αστυνομικούς ότι αρχικά συζήτησε εκτός του α.τ. με τους αστυνομικούς, που την οδήγησαν μέσα στο κτίριο και συγκεκριμένα σε έναν χώρο, στον οποίο η πόρτα δεν έκλεινε και υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι.

Η 19χρονη, που στο παρελθόν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρθηκε στον φόβο της, όταν ο πρώτος άρχισε να τη φιλάει, να βγάζει τη ζώνη και το όπλο του, τονίζοντας ότι βρισκόταν σε σοκ και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο συνήγορος του ενός αστυνομικούς, παραδέχτηκε ότι η κοπέλα ρώτησε τους αστυνομικούς για εργασιακά θέματα και εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώρισαν αλλά την προέτρεψαν να απευθυνθεί σε κοντινό α.τ. αναφέροντας το τμήμα Ομονοίας όπου υπηρετούν οι ίδιοι.

Ο κ. Ζορμπάς ισχυρίστηκε ότι, κατά τους εντολείς του, δεν ασκήθηκε καμία σωματική βία ή «εξωτερίκευση εναντίωσής της» στην «πράξη που λανθασμένα έλαβε εντός του κτιρίου και  της ώρας υπηρεσίας», ότι όλα έγιναν σε έναν χώρο με ανοιχτή πόρτα, προσβάσιμο προς κάθε αστυνομικό, για να αναρωτηθεί γιατί κανείς δεν άκουσε τίποτα.

Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριζαν αρχικά ότι η συναινετική, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, πράξη τελέστηκε σε αυτοκίνητο. Όμως, βίντεο από κάμερες παρακείμενου ξενοδοχείου δείχνουν την κοπέλα να μπαίνει μαζί με τους αστυνομικούς στο α.τ.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του άλλου αστυνομικού, ο Αλέξης Κούγιας, δήλωσε προκλητικά ότι η 19χρονη «προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν νεαρό αστυνομικό, με τον οποίο είχε σεξουαλική επαφή και ακολούθως, αφού ολοκλήρωσε την πράξη με τον έναν, είχε διαφορετική σεξουαλική επαφή με τον δεύτερο, τον οποίο η ίδια προσκάλεσε, όπως και τον πρώτο».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago