Πολιτική

Ταφόπλακα στην υπόθεση των υποκλοπών στην εξεταστική από τη Νέα Δημοκρατία

Ταφόπλακα έριξε η εξεταστική επιτροπή στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, με την πλειοψηφία της Ν.Δ. να συντάσσεται με την κυβερνητική γραμμή και να χαρακτηρίζει «απόρρητο» το πόρισμά της, ενώ επισυνάφθηκαν οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Το Σώμα αυτό, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση.

Τη διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πλήρη συγκάλυψη του σκανδάλου, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τη λήξη της σημερινής, 10ης και τελευταίας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης.

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας με εντολή της Κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε.

Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator.

Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.

Οι ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων.   ​

Από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., η βουλευτής και εισηγήτρια Ευαγγελία Λιακούλη παρέπεμψε στην κρίση του λαού για το τελικό πόρισμα που εξέδωσε η πλειοψηφία της Ν.Δ. μετά το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής:

«Σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμα και το πόρισμα να μείνει απόρρητο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει γι’ αυτό. Οι πολίτες, όμως, οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».

Τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του κόμματος του Περισσού Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου

Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, είναι προκλητική. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις υποκλοπές, αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. και της χώρας μας που επιτρέπουν τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων. Καθώς επίσης και η δράση των κρατικών και παρακρατικών εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη ημέρα με στόχο τον εγκλωβισμό συνειδήσεων δεν πρέπει να περάσουν.

Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρήσει σε κανέναν σωτήρα»

Τα περί «χάρτινου πύργου» για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης επανέλαβε ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος:

«Ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής Επιτροπής, 5.000 σελίδων εγγράφων από καταθέσεις από μαρτυρίες και στοιχεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρεις πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ.

Από αυτά τα στοιχεία δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του Predator και κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο με την ΕΥΠ. Όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες.

Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κ.κ. Πιστιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

►Το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ολομέλεια, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, όπου η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει κεκλεισμένων των θυρών κατέρρευσε υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών, τόσο από την Βουλή όσο και από την ποινική δικαιοσύνη.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago