Πολιτική

Σε πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται η υπόθεση του παιδοβιαστή – Ολιγωρία των αρχών καταγγέλει η μητέρα του θύματος

Σε μια πολυεπίπεδη πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται η υπόθεση του 53χρονου στον Κολωνό καθώς ο συλληφθείς, σύμφωνα με τη χθεσινή παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν μέλος της ΝΔ με την ιδιότητα αυτή να είναι «σε αναστολή» όπως δήλωσε o κ. Οικονόμου.

Η παραδοχή αυτή ήρθε μετά από αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη σύλληψη του 53χρονου και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στις 7 Οκτωβρίου. Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα κάνουν το γύρο του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης πλήθος άρθρων και φωτογραφιών για τις σχέσεις του συλληφθέντα με αξιωματούχους της Ν.Δ., ιεράρχες, αστυνομικούς αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ολιγωρίες στην έρευνα και τις αντιδράσεις των αρχών κατήγγειλε η μητέρα του θύματος καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξή της, ενώ κατάφερε να καταγγείλει πάρα πολύ γρήγορα το περιστατικό στο ΑΤ Κολωνού εκεί δεν τη δέχτηκαν και την παρέπεμψαν στο αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ. Η δικηγόρος του θύματος κ. Ασπασία Ταραχοπούλου σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό, έκανε αντίστοιχα λόγο για κρατική ολιγωρία καθώς η σχετική καταγγελία από την οικογένεια έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου αλλά όπως σημείωσε «Είχαν εμφανιστεί κάποιοι από κοινωνική υπηρεσία πριν από 10 μέρες στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκαν».

Ερωτήματα προκύπτουν και από τη συνεργασία που είχε ο κατηγoρoύμενος με πλήθος δημόσιων φορέων και αρχών καθώς η επιχείρησή του εμφανίζεται ως προμηθευτής του Δήμου Αθηναίων αλλά και των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης με 34 διαφορετικές αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το 2012.

Η δε σύζυγός του συλληφθέντα, η οποία εμφανίζεται σε φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει με τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, είναι διαμερισματική σύμβουλος στο Δ’ διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας της 12χρονης, να προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση παρακαλώντας την μητέρα να «μην πας να το καταγγείλεις και ό,τι θες θα κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου, και θα σε βοηθήσω οικονομικά» ώστε όπως της είπε «να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας».

Για κάποιους όμως η υπόθεση του Κολωνού δείχνει να προσφέρεται και για εργαλειοποίηση εντείνοντας την πολιτική αντιπαράθεση. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκος σε χθεσινό tweet του, προσπάθησε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα δηλώνοντας ότι «πάλι καλά που το ανθρωπόμορφο τέρας του Κολωνού θα δικαστεί για κακούργημα όχι για πλημμέλημα όπως θα ίσχθε με τον νόμο Σύριζα», προκαλώντας την οργή του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο βουλευτής μετά από απαντήσεις χρηστών του μέσου σχετικά με την εν λόγω ανακρίβεια έσβησε τη δημοσίευσή του.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του γνωστού αστυνομικού συνδικαλιστή Στ. Μπαλάσκα ο οποίος προσπάθησε, άγνωστο γιατί, να δώσει μια λίγο διαφορετική σε σχέση με τις αποκαλύψεις εικόνα, κάνοντας λόγο για «απίστευτη, κοινωνική, άρτια οικογένεια […] έχει μια σύζυγο η οποία είναι μια παρά πολύ καλή κυρία, κι αυτή επιφανής».

Οι έρευνες σχετικά με τη δράση του 53χρονου αλλά και των κλήσεων των υποψήφιων βιαστών του παιδιού συνεχίζονται. Η Εισαγγελία ζητά να ληφθούν καταθέσεις από τα άτομα που προσέγγισαν τον κατηγορούμενο για να κλείσουν ραντεβού με τη 12χρονη καθώς η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε 213 σχετικές κλήσεις στο κινητό του.

Σε αυτό το πλαίσιο και αν κριθεί σκόπιμο, η 12χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα και άλλων ανδρών, όπως έκανε στην περίπτωση του 42χρονου που είχε σεξουαλική επαφή μαζί της πάνω από μια φορά και συνελήφθη. Σε επόμενο στάδιο, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν στοιχεία μέσα από τη διαδικτυακή δράση του 53χρονου, για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν και άλλα ανήλικα θύματά του, εκτός από τη 12χρονη. Για τον ίδιο σκοπό, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα και η έκδοση εισαγγελικής διάταξης ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας του και η φωτογραφία του προσώπου του.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago