«Φιλικές» προειδοποιήσεις επειδή συμμετείχαν στη στάση εργασίας για τη δίκη της Χ.Α.

Σε καταγγελία για «προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων» προέβη νωρίτερα το πρωί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή «φιλικές», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, προειδοποιήσεις από κάποιους τμηματάρχες και διευθυντές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς συμβασιούχους που συμμετείχαν σε στάση εργασίας.

Η Εκτελεστική επιτροπή της συνδικαλιστικής ένωσης είχε κηρύξει Παναττική Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι δημοσίου του να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους τμηματάρχες και διευθυντές στην Α.Α.Δ.Ε. αφού, εμμέσως πλην σαφώς, άσκησαν πιέσεις σε συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επειδή συμμετείχαν» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ότι στελέχη της Α.Α.Δ.Ε. απευθυνόμενοι σε συμβασιούχους τους «προειδοποίησαν “φιλικά” ότι θα έχουν πρόβλημα επειδή είναι συμβασιούχοι και δεν τους καλύπτει η απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.ΔΥ.! Καθώς, επίσης, γιατί ο Σύλλογός τους δεν είχε πάρει σχετική απόφαση και δεν αποτελεί ούτε αυτός, μέλος Ομοσπονδίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.!».

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

«Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων
Απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει Παναττική Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, του Λεκανοπεδίου, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στο Εφετείο, στη δίκη του φασιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής», προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους τμηματάρχες και διευθυντές στην Α.Α.Δ.Ε. αφού, εμμέσως πλην σαφώς, άσκησαν πιέσεις σε συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επειδή συμμετείχαν.

Τους προειδοποίησαν «φιλικά» ότι θα έχουν πρόβλημα επειδή είναι συμβασιούχοι και δεν τους καλύπτει η απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.ΔΥ.! Καθώς, επίσης, γιατί ο Σύλλογός τους δεν είχε πάρει σχετική απόφαση και δεν αποτελεί ούτε αυτός, μέλος Ομοσπονδίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.!

Δεν ξέρουμε αν τους ενόχλησε περισσότερο ο λόγος της κήρυξης της Στάσης Εργασίας και ο αγώνας ενάντια στους φασίστες ή ότι νέοι συνάδελφοι αποφασίζουν να σηκώσουν κεφάλι και να αγωνιστούν.
Όπως και να έχει όμως, θέλουμε να τους ξεκαθαρίσουμε πως ένας εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε Στάση Εργασίας ή Απεργία, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος ή όχι της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κηρύσσει την απεργία (Ν1264/ 82, άρθρο 20 παρ.1).

Είναι δεδομένο πως η απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας του και την συνδικαλιστική του οργάνωση.

Καλούμε κάθε «καλοπροαίρετο» να σταματήσει να βάζει εμπόδια και να απειλεί συναδέλφους μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και στην Α.Α.Δ.Ε. να απαντήσουν σε τέτοιου είδους προσπάθειες τρομοκρατίας με τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Eurostat: Στην Ελλάδα το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη – «Σκάνδαλο» λέει ο Σύριζα

Εξεταστική – Πόρισμα ΠΑΣΟΚ: «Οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν πάρα πολλά για τη συγκάλυψη του σκανδάλου»

Ποινική δίωξη για όσους εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago