Media

Δικαίωση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Γιακουμάκη

Δικαιώθηκε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα στη διαμάχη της με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη σχετικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτής είχε προσφύγει δικαστικά κατά της γνωστής δημοσιογράφου και αξίωνε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ λόγω της αρθρογραφίας της για την εξαφάνιση του σπουδαστή.

Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου Χανίων σημειώνεται ότι: «Το άρθρο της δε αυτό συνέβαλε στην αποκάλυψη των περιστατικών εκφοβισμού που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, πριν την εξαφάνισή του, αφού λειτούργησε καταλυτικά στην παροχή μαρτυριών από πρόσωπα που γνώριζαν τα περιστατικά βίας, αλλά και παροχής κάλυψης στους δράστες αυτής αναφορικά με την εν γένει παραβατική συμπεριφορά τους, στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές».

Στη συνέχεια προστίθεται: «Εξάλλου, η ανωτέρω φράση «καλύπτει τη συμμορία» δεν αποδείχθηκε ότι υπερέβη το αναγκαίο κατά τις περιστάσεις μέτρο έκφρασης, ούτε ότι κατευθυνόταν ειδικά στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης του ενάγοντος, με αμφισβήτηση της ηθικής ή κοινωνικής του αξίας ή με περιφρόνηση αυτού, έτσι ώστε να αποδεικνύεται η ύπαρξη σκοπού εξύβρισης της εναγομένης, αιρομένου, συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 367 περ. γ’ ΠΚ του άδικου χαρακτήρα της πράξης της απλής δυσφήμησης και μη στοιχειοθετούμενου του αδικήματος της εξύβρισης, της σχετικών προταθείσας ένστασης της εναγομένης γενομένης, κατόπιν τούτων, δεκτής και ως κατ’ουσίαν βάσιμης».

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα δηλώνει «δικαιωμένη και χαρουμενη», ενώ απευθύνει δημόσια «ευχαριστώ» στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Κι εκεί που λες κουράστηκα, δεν πάει άλλο, έρχεται η σπάνια στιγμή που ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει. Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000 που είχε κάνει εναντίον μου ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρουμενη.

Ευχαριστώ ταπεινά τους γονείς του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και κ. Μαρία Φρονιμάκη για τις ένορκες βεβαιώσεις τις οποίες αυτοβούλως έδωσαν χωρίς να τους το έχω ζητήσει, για να μην τους ταράξω περισσότερο. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκε στο πλευρό της αλήθειας και με την δική της ένορκη βεβαιωση στήριξε τον κοινό μας αγώνα για την Ελευθεροτυπία και την τήρηση της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Ευγνώμων.

Υ. Γ. Επειδή η είδηση θα θαφτεί από τα πετσωμένα, θερμη παράκληση για Κοινοποιήσεις», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago