Πολιτική

Ανδρουλάκης στην επιτροπή PEGA: «Τι κάνει η εισαγγελία για την καταστροφή του φακέλου;» – «Παραδέχτηκε η κυβέρνηση ότι είναι από πίσω;»

«Οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας» ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης από την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στην οποία κλήθηκε σήμερα να καταθέσει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει σημαντικότατο ζήτημα, παρά την υποβάθμισή του από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ν. Ανδρουλάκης δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους, οι οποίες αφορούσαν το ρόλο και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, την έρευνα για την εταιρία Intellexa, την καταστροφή του φακέλου του και άρα των αποδείξεων, τη στάση των αρχών της ελληνικής Δικαιοσύνης και το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής.

«Τι κάνει η εισαγγελία για την καταστροφή του φακέλου σας;», «Τι συνέβη με την Εξεταστική Επιτροπή;», «Παραδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ότι είναι πίσω από αυτό;», «Υπήρξε εις βάθος έρευνα για την εταιρία Intellexa;», ήταν ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

«Δεν έγινε καμιά έρευνα για την εταιρία Intellexa, δεν γνωρίζω ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να τα πει που γνωρίζει, όπως πρέπει να πει και γιατί με παρακολουθούσε» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στην Εξεταστική Επιτροπή ήρθε μόνο ένας εκπρόσωπος της Krikel, η οποία αγοράστηκε 5.000 ευρώ και με απευθείας ανάθεση από τη ΝΔ, της δόθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ήρθε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, δεν ήρθε κανένας εμπλεκόμενος υπουργός, όπως είχαμε ζητήσει. Τους προστάτευσε όλους η κυβέρνηση, και τις εταιρείες και τους υπεύθυνους», επισήμανε, ζητώντας από τα μέλη της Επιτροπής όταν έρθουν για την υπόθεση στην Αθήνα, να ζητήσουν να τους δουν.

Σε ό,τι αφορά το λόγο της παρακολούθησής του και την απάντηση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει. Αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα. Στην αρχή είπε ότι είναι εθνικός λόγος, μετά είπε ότι δεν γνωρίζει. Είναι πολιτικός ή εθνικός ο λόγος; Αν ήταν εθνικός, ή αν δεν γνώριζε γιατί καρατόμησε τους υπεύθυνους που είχε ορίσει; Πρέπει να απαντήσει. Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ είπε ότι είναι παράνομο να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ, όπως επιχειρηματολογεί η κυβέρνηση. Δεν θα παρανομήσω. Να απαντήσει επίσημα και δημόσια ο πρωθυπουργός».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago