Categories: Οικονομία

Δ.Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): “Στηρίξτε την ελληνική παραγωγή”

Καμπανάκι κινδύνου για την ελληνική παραγωγή η οποία απειλείται από το τεράστιο ενεργειακό κόστος, ζητώντας τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να παραμείνει ανταγωνιστική, σήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος ήταν πάντοτε αγκάθι για τις ελληνικές επιχειρήσεις, όμως πλέον έχει πάρει μια ακραία έκφανση, ενώ σημείωσε πως το ενεργειακό κόστος, σε συνδυασμό με την πανδημία και τον πληθωρισμό, συγκροτούν την τριάδα των κυριότερων απειλών για την οικονομία.

Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών ακόμα, ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΕΒ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα από τον ΣΕΒ ενόψει του επενδυτικού συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος την Τετάρτη (1/12) με τίτλο «Επανεφευρίσκοντας την Ελλάδα μέσω των επενδύσεων στην καινοτομία».

Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε από τον κ. Κυριάκο Σαμπατακάκη, επικεφαλής της Accenture, μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία για λογαριασμό του ΣΕΒ με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της καινοτομίας, ενώ ο κ. Μάρκος Βερέμης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος της Επιτροπής καινοτομίας του συνδέσμου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για την ενίσχυση της καινοτομίας.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος αφού σχολιάζοντας την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, σημείωσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας αλλά και η έξαρση του πληθωρισμού ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου των τιμών των προϊόντων, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με υπομονή, χωρίς να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά και παράλληλα χωρίς να ανακόψουμε την προσπάθεια μετάβασης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Ίσως η αναταραχή είναι μια ευκαιρία να επιταχύνουμε την επίλυση των προβλημάτων». Ειδικά με το θέμα του ενεργειακού κόστους, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να στηρίξει τους καταναλωτές, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται στήριξη η ελληνική παραγωγή για να έχει ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας και να μην χάσει την ανταγωνιστικότητά της στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε δε ότι η ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να σταματήσει η πράσινη μετάβαση και για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική αγορά ενέργειας. Εξάλλου αναφερόμενος στο θέμα των νεοφυών επιχειρήσεων, εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται καινοτόμες επιχειρήσεις με κεφαλαιοποίηση 5-6 δισ. ευρώ που παρέχουν 6.000 θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν προοπτικές το οικοσύστημα αυτό να τριπλασιαστεί και οι καινοτόμες επιχειρήσεις να φτάσουν σε κεφαλαιοποίηση 15 δισ. ευρώ και να παρέχουν 20.000 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αργή αλλά ουσιαστική μεταστροφή της αντίληψης της ελληνικής οικονομίας σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα θετικό momentum. «Βρισκόμαστε σε καλή πορεία αλλά μπορούμε και πρέπει να επιταχύνουμε».

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago