Categories: Κοινωνία

Ηλεία: Άμεσα αποζημιώσεις ζήτησαν οι πληγέντες από την κακοκαιρία από το κυβερνητικό κλιμάκιο

Αντιμέτωποι με νέο κύμα κακοκαιρίας  αναμένεται να είναι σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι  περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από τις ισχυρές νεροποντές και τον ανεμοστρόβιλο τις προηγούμενες μέρες. Το ζήτημα των αποζημιώσεων  έθεσαν επιτακτικά οι κάτοικοι  νωρίτερα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο που περιόδευσε  στα χωριά που επλήγησαν,  ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στα Λεχαινά, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία φάση καταγραφής όλων των δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα στα ζητήματα που έχουν προκύψει στις υποδομές, στις επιχειρήσεις, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε κατοικίες μέσα στον αστικό ιστό».

Επίσης, ανέφερε πως «όταν ολοκληρωθούν όλα τα προαναφερόμενα, θα δρομολογηθούν μία σειρά από διαδικασίες, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, για την έκτακτη χρηματοδότηση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες που έχουν τώρα, ενώ παράλληλα θα μπούμε σε μία συζήτηση για δομικά έργα, έτσι ώστε να προστατευθεί η περιοχή, καθώς το έχει ανάγκη, αφού τα δεδομένα σε σχέση με τις υποδομές έχουν αλλάξει».

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «σε συνεργασία πάντα με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενεργοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται για την αποζημίωση των πολιτών που επλήγησαν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για τις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα».

Όπως πρόσθεσε, «οι αποζημιώσεις θα δοθούν αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο της κρατικής αγωγής που έχουμε διαμορφώσει και το οποίο μας επιτρέπει να στηρίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους πολίτες που έχουν ανάγκη και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε εντατικά, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, την περιφέρεια και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς».

Από την πλευρά του, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τόνισε: «Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, αλλά με τη συνδρομή του κράτους και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης θα μπορέσουμε να πούμε για την επόμενη μέρα στην Ηλεία».

«Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται αυτήν τη στιγμή, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα τα έργα της υπογειοποίησης και του εκσυγχρονισμού του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, διάφορα έργα αγροτικής οδοποιίας που έχουμε εντάξει στο σχετικό πρόγραμμα και βέβαια έργα ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Παπαγιαννίδης υπογράμμισε ότι «στην Ηλεία υπάρχει ένα μεγάλο έργο, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ΣΔΙΤ, που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθεί».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago