Πολιτική

Τσίπρας: Που πάνε τα λεφτά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ;

Οι φοιτητικές εστίες, οι καταγγελίες για φαινόμενα εγκληματικότητας σε αυτές και τα λεφτά των αναθέσεων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ήταν τα πεδία διαμάχης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να κατηγορεί το Μαξίμου για αδιαφορία και να καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις του ιδρύματος για φύλαξη, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Την περασμένη Παρασκευή και μετά τα όσα είχαν συμβεί στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 απέδωσε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επί 3 χρόνια, «ενώ ήξεραν τι συμβαίνει, δεν έκαναν τίποτε». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και παλιού προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κ. Δέρβο, σημειώνοντας πως υπάρχει σύμβαση φύλαξης που κοστολογείται στα 60.000 ευρώ τον μήνα. «Τι κάναν αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο απάντησε μέσω των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτε στο θέμα της ανομίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς ωστόσο να απαντά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά εδώ και τριάμισι χρόνια που η Ν.Δ. βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Με νεότερη ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθεσε τρία ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς:

  1. «Γιατί δεν έκαναν τίποτα επί τρία χρόνια ενώ γνώριζαν για την εγκληματική δραστηριότητα στην Εστία του Ζωγράφου; Η απάντηση Θεοδωρικάκου ότι υπήρχε καραντίνα και γι’ αυτό δεν έδρασε η αστυνομία προκαλεί γέλια και γεννά ερωτήματα. Εκτός και αν πιστεύουν ότι οι εγκληματίες ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.
  2. »Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, που είναι στη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο δίνει απευθείας αναθέσεις με ταχύτητα ρεκόρ και ανάμεσα σε αυτές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για φύλαξη, θα μας εξηγήσει πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα;
  3. »Το φιάσκο με την πανεπιστημιακή αστυνομία που καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση πραγματικών ζητημάτων ασφάλειας θα συνεχιστεί;»

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε περισσότερο αναλυτικά στις απευθείας αναθέσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φέρνοντας ως παράδειγμα μια εταιρεία σίτισης στην οποία δόθηκαν 202.659 ευρώ, την ώρα που η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε την ίδια μέρα της ανάθεσης με κεφάλαιο 5.000 ευρώ.

Το «Καρφί» των Sunday Times για Μητσοτάκη

Επιστροφή της αριστεράς στη Βραζιλία;

Oι κεντρικοί τραπεζίτες… πάνε κουβά, η κρίση βαθαίνει

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago