Πολιτική

Ηλιόπουλος: «Ο Μητσοτάκης είπε χωρίς ντροπή ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε ως τεκμήριο «υγειονομικού εγκλήματος με υπογραφή Μητσοτάκη» τα στοιχεία της μελέτης του κ. Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και την επιστήμη. Είχανε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στο Μαξίμου για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ από την πανδημία, όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη σχετική δήλωση στη Βουλή. Μπορεί μετά να παίξανε… τον μουτζούρη για το ποιος την είχε την μελέτη, αλλά το βέβαιο είναι ότι γνωρίζανε. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση αρνητών».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατήγγειλε πως «ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε χωρίς ντροπή ψέματα ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ». «Και ζήτησε στοιχεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ σχεδόν όλοι πέθαναν», τόνισε.

«Τα στοιχεία λένε ότι από τον Νοέμβριο του 2021 η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ακόμη και σήμερα καταγράφουμε αρνητικές πρωτιές. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει 10.000 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019 -και γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος και επισήμανε: «Η ΝΔ στην υγεία δουλεύει για τις ιδιωτικές κλινικές, με τον ίδιο τρόπο που στα ενεργειακά δουλεύει για τους παρόχους, στα εργασιακά για τον ΣΕΒ, στην κοινωνική ασφάλιση για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, και στον πολιτισμό για τους αρχαιοκάπηλους».

Ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα χρήματα που δίνει τα παίρνει από τους πολίτες για να τα δώσει στους παρόχους που κερδοσκοπούν. «Όταν σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού δεν μειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και τον ΕΦΚ, στην πραγματικότητα συντονίζει μια διπλή λεηλασία σε βάρος των πολιτών», είπε. «Εμείς διεκδικούμε ένα άλλο μοντέλο, το θέμα για εμάς δεν είναι δημοσιονομικό. Όλο αυτό το διάστημα Ισπανία και Πορτογαλία πληρώνουν το ρεύμα 100-180 ευρώ τη μεγαβατώρα. Στην Ελλάδα από 400-650 ευρώ. Στο μεταξύ στην Ελλάδα το φυσικό αέριο σε ένα χρόνο αυξήθηκε 221% και στην ΕΕ μόλις 60%. Χρειάζεται το κράτος να παρέμβει, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι απλά ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας», κατέληξε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago