Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά για τα χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή στο Παίδων

Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα ομάδα δικηγόρων προκειμένου να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επειδή δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος αρνήθηκε να την παραλάβει και τους παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ούτως ή άλλως θα αναλάμβανε τελικά την υπόθεση.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε: «θα πάμε στον Άρειο Πάγο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος και για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή».

Ο κ. Τάτσης επισήμανε ότι «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο Τύπο έχουμε πάνω από 3.000 χειρουργεία να περιμένουν». Επιπλέον τόνισε πως «από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκύπτει και από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ότι η προϊσταμένη του τμήματος αναισθησιολογίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου εγγράφως είχε ενημερώσει την Διοίκηση και την ΥΠΕ για τα ζητήματα των ελλείψεων». «Είναι αδιανόητο», είπε.

«Δηλαδή, ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό αυτό παιδιατρικό νοσοκομείο όσον αφορά την στελέχωση της κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας, εντούτοις δεν έπραξαν ότι όφειλαν να πράξουν προκειμένου να μην εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή και υγεία πλήθους παιδιών, για τα οποία είχε προγραμματιστεί η διενέργεια κάποιας χειρουργικής επέμβασης» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά των δικηγόρων.

Όπως κυνικά ομολόγησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα μεταφέρουν για δυο μήνες αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, παραδεχόμενος ότι αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει προβλήματα σε νοσοκομεία ενηλίκων. «Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δε μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», είπε ο κ. Πλεύρης.

Στο μεταξύ, σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και καλούν όλους μας να μην παραμείνουμε θεατές.

Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας ο Κρίτων Αρσένης.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago