Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Ο παρακρατικός μηχανισμός πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη

Να άρει το απόρρητο και να μάθει επιτέλους όχι μόνο ο άμεσα θιγόμενος αλλά και όλος ο κόσμος για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης, με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ανέφερε ότι είπε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι «δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας, αφορά το κράτος δικαίου, αφορά τη διάκριση εξουσιών. Δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να αφήσει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου» και όπως τόνισε: «Γι΄ αυτό ζητάω ξανά από τον κ. Μητσοτάκη νόμιμα, βάσει του νόμου του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.), να κάνει άρση του απορρήτου ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια. Είναι αδιανόητο κάποιοι να θεωρούν ότι θα υπάρχουν νησίδες στη λειτουργία του κράτους μας, οι οποίες δεν θα υπόκεινται ούτε στον έλεγχο της δικαιοσύνης ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Αναφορικά με την εξέταση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναρωτήθηκε «εάν ήταν διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» και σημείωσε: «Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος».
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τη «διαβολική σύμπτωση ότι η χρονική διαφορά της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την απόπειρα του Predator είναι λίγων ημερών καθώς και αυτό που είπε ο κ. Ράμμος ότι τη μέρα που οι δικηγόροι μου πάνε στην ΑΔΑΕ την ίδια μέρα καταστρέφεται το αρχείο παρακολούθησης».

«Γιατί καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης;», αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι κάποιοι θα έπρεπε να απολογηθούν διότι οι δύο μήνες παρακολούθησης πήραν παράταση ένα μήνα ακόμη για να φτάσουν μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

«Προφανέστατα δεν έχουν να πουν τίποτα για όλα αυτά» , συμπλήρωσε και τόνισε: «Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος το οποίο θέλει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αυτές οι πρακτικές θα είναι καταδικαστέες και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον εις βάρος κανενός πολίτη».

Επέκρινε εκ νέου τη ΝΔ λέγοντας ότι «δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ, να μην ισχύει για τον κ. Ρουμπάτη διότι αυτό σας βολεύει, αλλά το απόρρητο να ισχύει για τον κ. Δεμίρη και τον κ. Κοντολέοντα γιατί φοβάστε ότι θα πληγεί το κύρος της κυβέρνησης. Τα αλά καρτ δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στη Δημοκρατία».

Κατά τα άλλα ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πέρα απ’ το σκάνδαλο των υποκλοπών συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την τουρκική προκλητικότα.

«Προκαλούν μη σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Σε αυτό χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο το οποίο θα αγωνιστεί ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει μία ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση αυτής της προκλητικότητας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Η θέση μου είναι ότι το καθεστώς μίας υπό ένταξη χώρας, της Τουρκίας, είναι μία χίμαιρα. Πρέπει να πάμε σε μία νέα ειδική σχέση η οποία να οδηγεί σε σεβασμό των δικαιωμάτων μας από την Τουρκία, να υπάρξει απόφαση επιβολής καθολικού εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, διότι ο κ. Ερντογάν αποτελεί ένα διεθνή ταραξία».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago