Πολιτική

Γεροβασίλη για υποκλοπές: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών – Ράμμος: Το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκε όταν καταγγέλθηκε

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις φέρεται να προχώρησε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Πρώτα από όλα ο κ. Ράμμος αποκάλυψε (διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό) ότι η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του!

Η καταστροφή έγινε με εντολή Κοντολέοντος (του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ) και ξεκαθαρίστηκε ότι έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου.

Τόνισε επιπρόσθετα, ότι η αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Συμπλήρωσε επίσης ότι σε νέο έλεγχο μετά δύο τρεις μέρες, τους δόθηκε από ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Τη συγκεκριμένη στάση ο κ. Ράμμος την χαρακτήρισε “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας”. Επιπρόσθετα, είπε οτι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Αποκάλυψε επίσης ότι παρατηρήθηκε άρνηση συνεργασίας από την Εισαγγελέα Βλάχου και την ΕΥΠ με υπεκφυγές”.

Συμπέρανε τέλος ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ότι δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια.

Με δήλωσή της την Τρίτη η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει σε καθορισμό ημερομηνίας σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση Σπίρτζη.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό predator, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη.

Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά.

Έτσι αύριο, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών”.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago