Πολιτική

Διακριτικό άνοιγμα Τσίπρα στον Βενιζέλο

«Ο κ. Βενιζέλος έχει ένα εκτόπισμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τη θέση που έχει διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος «δεν περνά απαρατήρητος.

Πρόσθεσε δε ότι δεν πιστεύει ότι ο κ. Βενιζέλος καταθέτει τις απόψεις αυτές, έχοντας κάποια πολιτική σκοπιμότητα.

Αναλυτικά:

Ερώτηση: «Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων έχουμε δει μια σειρά προσωπικοτήτων που σε προηγούμενες φάσεις στήριζαν ή ήταν φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση, να αντιδρούν με σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική στα θέματα γύρω από την υπόθεση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, και άλλοι, συνταγματολόγοι, νομικοί. Πώς κρίνετε τη στάση τους; Τέτοια πρόσωπα θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε σε ρόλους και θέσεις στο πλαίσιο της διακυβέρνησής σας, ανεξαρτήτως αν πολιτικά δεν βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ»;

Απάντηση: «Σε σχέση με τον κύριο Βενιζέλο, είναι ένα πρόσωπο που δεν περνάει απαρατήρητο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, απ’ όποια θέση κι αν κατέχει. Είναι γνωστές οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που έχουμε, Νομίζω ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην συγκυβέρνηση του κόμματός του με τη ΝΔ την περίοδο 2012- 2015 έχει κριθεί από τον δημοκρατικό κόσμο, εντούτοις, και ως πολιτικός και ως επιστήμονας έχει ένα εκτόπισμα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις θέσεις και τις απόψεις που καταθέτει. Στις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω ότι οι θέσεις που έχει διατυπώσει είναι αυτές που θα περίμενε κανείς να ακούσει από κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη ή επιστήμονα, συνταγματολόγο ή μη. Ως εκ τούτου αυτό του πιστώνεται θετικά, αλλά δε νομίζω ότι ο κύριος Βενιζέλος διατύπωσε αυτές τις απόψεις διότι επιδιώκει να τις εξαργυρώσει σε κάποιο πολιτικό σχήμα. Τουλάχιστον δε θα είμαι εγώ αυτός που θα τον αδικήσει με τέτοιο κατάφωρο τρόπο. Και το ίδιο θα πω και για τον κύριο Αλιβιζάτο που πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago