Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Να δώσει άμεσα εξηγήσεις η ΕΥΠ»

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά της μηνυτήριας αναφοράς του Χρήστου Σπίρτζη, ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητώντας να κληθούν οι εξής: ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.

Στην επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εξελίξεις στην πατρίδα μας σε σχέση με ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο είναι, δυστυχώς, ραγδαίες και δυσμενείς, με πρώτο υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα, με κύριο αν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε και αυτός, όπως ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης, τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, και αν ναι για ποιο λόγο».

Ο Χρήστος Σπίρτζης δείχνει τα κακόβουλα μηνύματα που είχαν σταλεί στο κινητό του

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του Τύπου που ανέδειξαν το θέμα καταστροφής στοιχείων από την ΕΥΠ και ειδικότερα στο υλικό παρακολούθησης που αφορά τον κ. Ανδρουλάκη, κατέληγε πως «είναι άμεση ανάγκη οι αρμόδιοι της ΕΥΠ να δώσουν εξηγήσεις και παράλληλα να ζητηθεί άμεσος έλεγχος της ΑΔΑΕ σε σχέση με ό,τι αφορά τη νέα υπόθεση που αποκαλύπτεται, αυτή του Χρήστου Σπίρτζη».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύεται ότι η χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη». Η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το «θέατρο σκιών» στην εξεταστική επιτροπή και «να καλέσει όλους τους μάρτυρες που προτείναμε, για να ρίξουν φως και στην πτυχή του Predator, καθώς το κατασκοπευτικό λογισμικό κόστους εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να διακινείται ανεξέλεγκτα και να γίνεται όπλο παγίδευσης».

«Με ακούγατε, κ. Μητσοτάκη;»

Ο Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του έξω από τον Αρειο Πάγο. Πιο συγκεκριμένα η τοποθέτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν η εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που θα ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Είτε οι τομεάρχες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ μας είτε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα; Παρακολουθούσατε, γιατί είχατε και εικόνα, τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή με βουλευτές άλλων κομμάτων; Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες μου με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, με τους γονείς μου, με τους δικούς μου ανθρώπους; Κύριε Μητσοτάκη, πόσους άλλους βουλευτές, πόσους άλλους πολιτικούς, πόσους άλλους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολίτες παρακολουθήσατε;».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ειδικά στο κομμάτι εκείνο της δήλωσης του τελευταίου όπου έκανε λόγο για «διαβολική σύμπτωση» ως προς τη χρονική συγκυρία που έγινε η καταγγελία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«O κ. Οικονόμου μέσα στον πανικό του μιλά για “διαβολικές συμπτώσεις”», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, συνεχίζοντας ως εξής: «Του υπενθυμίζουμε ότι: Διαβολική σύμπτωση είναι η αποστολή στον κ. Σπίρτζη του ίδιου SMS με το λογισμικό Predator που είχαν λάβει ο κ. Κουκάκης και ο κ. Ανδρουλάκης. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι τα άλλα δύο θύματα του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Αραγε ισχύει το ίδιο και για τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αν είχαν καταργήσει την τροπολογία που μπλοκάρει την ΑΔΑΕ, θα το ξέραμε ήδη. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι ο κ. Σπίρτζης έλαβε το SMS με το κακόβουλο λογισμικό Predator, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και την επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη». Και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου κατέληξε ως εξής: «Με λίγα λόγια, κ. Οικονόμου, αυτός που ενδιαφερόταν να ακούει τις συνομιλίες του κ. Σπίρτζη με τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν η ΕΥΠ, ο πολιτικός της προϊστάμενος κ. Μητσοτάκης και το παρακράτος που έχει στήσει».

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε έντονη κριτική και στον επικεφαλής του ΑΠΕ Αιμίλιο Περδικάρη, κατηγορώντας τον ότι το πρακτορείο «έθαψε» την είδηση της καταγγελίας Σπίρτζη. Οπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Αιμίλιος Περδικάρης μπορεί να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στις οικοδομικές εργασίες και στο μπάζωμα. Η καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη έχει θαφτεί από την πρώτη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η συγκάλυψη από το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίζεται».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago