Πολιτική

Παρακολουθούσαν το κινητό του Σπίρτζη με Predator – Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

Στόχος παρακολούθησης καταγγέλλει ότι έγινε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μέσω απόπειρας υποκλοπής του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator,την ίδια περίοδο κατά την οποία παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ.

Εξερχόμενος του Άρειου Πάγου δήλωσε ότι του είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του τηλεφώνου του τον Νοέμβριο του 2021, κατά τον μήνα που ο ίδιος είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις εναντίον του πρωθυπουργού για παρακολουθήσεις πολιτών, ύστερα από δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα “Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει” με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή στην “Εφ.Συν.”. Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την Εφ.Συν.» εξήγησε προσθέτοντας ότι κατάλαβε πως του εστάλη ψευδές λινκ γιατί ήταν το efsyn.news αντί για το efsyn.gr.

«Το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους» υπογράμμισε.

Και επιτέθηκε σκληρά στην κυβέρνηση και την «ΚΥΠ Μητσοτάκη», όπως είπε, γιατί τον στοχποίησε για την πολιτική του δράση και θεσμική του ιδιότητα τονίζοντας ότι η απόπειρα υποκλοπής «δείχνει ήθελαν διακαώς με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις εκείνων των ημερών».

Έθεσε δε προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα εξής ερωτήματα:

«Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας;»

Προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καλογήρου και ο Γιώργος Σαρλής, επικεφαλής του νομικού τμήματος του κόμματος, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, που έχει αναλάβει την υπόθεση για τις υποκλοπές.

Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας για υποκλοπές: Ποινικές ευθύνες έχουν όσοι θέλουν να συγκαλύψουν την αλήθεια και όχι αυτοί που θα την αποκαλύψουν

Υποκλοπές, ενεργειακή κρίση και εκλογικός νόμος τα SOS για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – «Φροντιστήριο» για τη συνέντευξη

Συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago