Υποκλοπές: Πύρινα βέλη αντάλλαξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση στην εξεταστική

Σε σκληρή κόντρα εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΜέρΑ25 εξαπολύοντας τα βέλη τους κατά της πλειοψηφίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, όπως υποστηρίζουν, καθώς η πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει τους μάρτυρες που είχαν ζητήσει μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρωθυπουργός.

Παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα. Στη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή. Που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, υψώνουν τους τόνους υποστηρίζοντας πως  «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε μια θεατρική παράσταση για να κρυφτεί ο ίδιος και ο ανιψιός του αλλά και να συσκοτιστούν  οι παρακρατικές δράσεις». Το μέλος της εξεταστικής επιτροπής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει: «Η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της, να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Σε αυτό το σκάνδαλο ζήτησαν, μάλιστα, να συμπράξουν και να το νομιμοποιήσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Συνένοχοι εμείς δεν θα γίνουμε». Το ΜέΡΑ25, σε μια λιτή δήλωση του αναφέρει: «με τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ΕΥΠ ένα ακόμα βαρύ καρφί έκλεισε ερμητικά το πρωθυπουργικά διαφημισμένο «άπλετο φως» μέσα στο φέρετρο της διαφάνειας.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αποχώρησε, λέγοντας ότι, «με τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ΕΥΠ ένα ακόμα βαρύ καρφί έκλεισε ερμητικά το πρωθυπουργικά διαφημισμένο «άπλετο φως» μέσα στο φέρετρο της διαφάνειας. Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε, αρνούμενο να συμμετάσχει στη φαρσοκωμωδία της Ομερταπολίτευσης».

Η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για  επικοινωνιακό σόου. «Οι μάσκες έπεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι «εκείνο που αναδεικνύεται από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η επιλογή τους να προσεγγίσουν το ζήτημα αυτό με όρους θεάματος και δημιουργίας εντυπώσεων και όχι αποσαφήνισης της κατάστασης και προτάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διόρθωση παθογενειών».

Αρετή Πανάγου

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago