Πολιτική

Παρακολουθήσεις στην Ελλάδα: Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τη Δευτέρα το θέμα

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει «για τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ελλάδα μετά την αντισυνταγματική παρακολούθηση από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, και την παράλληλη απόπειρα παγίδευσης του με το Predator», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, «παρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων υιοθέτησε το αίτημα των Σοσιαλιστών για εισαγωγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν λόγω θέματος». Στη συζήτηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με τους Πράσινους αποφάσισαν να μην τον καλέσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης λογισμικών παρακολούθησης, όπου πραγματοποιείται δημόσια ακρόαση για τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, μολονότι, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, ότι είναι «ο μοναδικός ευρωβουλευτής μέχρι τώρα στον οποίο βρέθηκε να έχει γίνει απόπειρα παγίδευσης στο κινητού του με το λογισμικό Predator, κι ενώ, όπως αποκαλύφθηκε συγχρόνως, τον παρακολουθούσε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

«Δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια. Αυτό άλλωστε προσπαθούν από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως σημείωσε, «ακόμα και σήμερα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρνούνται να πουν δημόσια το λόγο της παρακολούθησής μου, προτάσσοντας λόγους εθνικής ασφαλείας. Το ίδιο έκαναν και ενώπιον της Βουλής όπου οι υπαίτιοι προέβαλαν λόγους απορρήτου, θέτοντας εαυτούς και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας υπεράνω του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού ελέγχου».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε πως θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας και δεν θα επιτρέψει σκιές. «Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση παρακολούθησής μου δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και προστασίας των θεσμών. Για αυτό πρέπει να πέσει άπλετο φως» τόνισε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago