Categories: Πολιτική

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την πανδημία

Ο κορωνοϊός αποτελεί σταθερά πλέον, πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, να ανταλλάσσουν πυρά σε καθημερινή βάση για την διαχείριση της πανδημίας.

Δεν τίθεται θέμα lockdown, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν ή προκύψουν». Πρόσθεσε δε, ότι «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση. Ενώ, ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες». Παράλληλα, ανέφερε ότι συνολικά τα ποσά που δόθηκαν στην κοινωνία από το 2020 έως το 2022 για να βοηθηθεί λόγω της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ, χρήματα που δανείστηκε η χώρα με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συνθηκολόγηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πανδημία η οποία «κοστίζει ανθρώπινες ζωές και φέρνει ολοένα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση», ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα βολικά ψέματα ότι είμαστε στην τελική ευθεία της πανδημίας», καθώς «έχει γίνει, πλέον, ξεκάθαρο ότι κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε τελειώνει αυτή η μάχη». Υποστήριξε ότι «η αδράνεια και οι συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι που φέρνουν μπροστά μας τον κίνδυνο ενός νέου lockdown», σημείωσε πως απαιτούνται «γενναίες δημόσιες πολιτικές» και ότι «δεν γίνεται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019, δεν γίνεται ο προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία να είναι μειωμένος σε σχέση με τον φετινό».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει σειρά «άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, ακριβώς για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown», παραθέτοντας: Επιστροφή της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών ώστε να μπουν στη μάχη της πανδημίας, μαζική συνταγογράφηση των τεστ και για τους εμβολιασμένους. «Όταν έχουμε καθημερινά περίπου 8.000 κρούσματα και ένας εμβολιασμένος εργαζόμενος, που πιθανά έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, αυτό είναι μέρος του προβλήματος», επεσήμανε. Επίσης, υπογράμμισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των «συγχωνεύσεων περίπου 1.000 σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, που προωθεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας».

 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago