Πολιτική

Κατακραυγή κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης: Πυρά από τον πολιτικό κόσμο για όσα είπε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο η προκλητική τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου κατά των αμβλώσεων, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι ακόμη και σε περίπτωση βιασμού, η γυναίκα οφείλει να κρατήσει το παιδί εάν μείνει έγκυος. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «καμία γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει».

Στον πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση έσπευσαν να καταδικάσουν τις αδιανόητες αυτές δηλώσεις του κληρικού.

«Αδιανόητη και καταδικαστέα» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου, σχετικά με τον βιασμό.

Όπως σημείωσε σε διαδικτυακή ανάρτησή της η δήλωση του Μητροπολίτη «προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «αδιανόητη και προκλητική» τη δήλωση του «Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία» έγραψε στο Twitter.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού.»

Η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε: «Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με τη σειρά του μίλησε για κάλυψη βιαστών και επίθεση στα γυναικεία δικαιώματα: «Ντροπή και θυμός για τη λογική που καλύπτει τους βιαστές και επιτίθεται στα γυναικεία δικαιώματα», έγραψε σε tweet του.

«Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και “κυνηγιού μαγισσών”, που έχουν περάσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω. Ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα» έγραψε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου.

«Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τις γυναίκες, τον βιασμό, τη συναίνεση είναι μεσαιωνικές» έγραψε ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι εξοργιστικές δηλώσεις

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε ότι σε εποχές υπογεννητικότητας όπως αυτές που διανύουμε οι αμβλώσεις δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές προκαλώντας τις αντιδράσεις του πάνελ.

Οταν του έθεσαν το ερώτημα αν θα πρέπει να μην γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, απάντησε θετικά, αρνούμενος την ίδια ώρα να αναγνωρίσει ότι αυτό που γίνεται κατά τη διάρκεια ενός βιασμού δεν έχει τη συγκατάθεση της γυναίκας! “Στον έρωτα πάντα συμμετέχουν δύο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας να κάνει καμπάνια κατά των αμβλώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Χρυσόστομος τέλος τάχθηκε και κατά της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ειδήσεις σήμερα

Απίστευτη δήλωση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης: «Καμιά γυναίκα δεν βιάζεται εάν δεν το θέλει» (Βίντεο)

Αργεντινή: Παραλίγο δολοφονία εν ψυχρώ της αντιπροέδρου – Δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο (Βίντεο)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κανένας κίνδυνος κυρώσεων για τους S-300 στην Κρήτη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago