Categories: Πολιτική

Σε δύσκολη θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές για τη λίστα Πέτσα

Σε θέση άμυνας βρίσκονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στη Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησης να μην κληθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημερινός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει. Ορισμένοι από τους βουλευτές αναγνωρίζουν ότι η παρουσία Πέτσα, σε συνδυασμό με το ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής (το οποίο παρακολουθούν πολύ περισσότεροι από όσο κάποιοι νομίζουν) θα οδηγήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «σε μια επίδειξη, ένα σόου, μια κλιμάκωση τα οξύτητας για να κρύψουν την πολιτική τους γύμνια» όπως μας έλεγε κυβερνητικός βουλευτής- μέλος της Επιτροπής.

Από την άλλη πλευρά, όμως, άλλοι βουλευτές της συμπολίτευσης αντέτειναν ότι με αυτό τον τρόπο, όπως και με την άρνηση της κυβερνητικής παράταξης για διακομματικό προεδρείο της Επιτροπής, δημιουργείται η εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία κάτι έχει να κρύψει. Τα ίδια μέλη του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής έλεγαν χθες στο περιστύλιο ότι κατά τη γνώμη τους οι εργασίες της αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση να αντεπιτεθεί ως προς τη λίστα Πέτσα, προβάλλοντας μέσω του ιδίου του σημερινού υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών τα επιχειρήματα της ΝΔ.

Σε ερώτημά μας ποια είναι αυτά, τα μέλη της Επιτροπής απάντησαν ότι χάρη στη λίστα Πέτσα διασώθηκαν εκατοντάδες τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κινδύνευαν με οριστικό λουκέτο την περίοδο του πρώτου λοκντάουν, όταν η αγορά ήταν εντελώς κλειστή και συνεπώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να βρουν διαφημίσεις στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, η πλειοψηφία των οποίων είναι σχετικά μικρές, άρα η αγορά τους περιορισμένη. Επίσης πρόσθεσαν ότι πιθανή εμφάνιση του Στέλιου Πέτσα στην Επιτροπή θα μπορούσε να συνδυαστεί με προβολή των μέσων ενημέρωσης τα οποία περιλαμβάνοντα στη λίστα Πέτσα και στηρίζουν χωρίς καμία αμφιβολία την αξιωματική αντιπολίτευση. Με αυτά ως δεδομένα, η εμφάνιση Πέτσα στην Επιτροπή θα μπορούσε να λειτουργήσει καθοριστικά υπέρ της κυβέρνησης, υποστηρίζουν κάποια μέλη της Επιτροπής, συνεπώς η απόφαση για μη κλήση το Στέλιου Πέτσα αποτελεί σοβαρό επικοινωνιακό λάθος.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago