Πολιτική

Predator: 34 οι πελάτες της εταιρείας του λογισμικού κατασκοπείας στην Ελλάδα

Σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη προχωράει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, δημοσιεύοντας σχετικό mail της εταιρείας!

Από την έρευνα του δημοσιογράφου προκύπτει ότι η εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και πουλά το Predator, έχει 34 πελάτες. Μάλιστα, έχει σημασία να επισημάνουμε ότι κατέχει και το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό Nova/Helios!

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως η ισραηλινή εταιρεία NSO που έχει κατασκευάσει το παρεμφερές λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» με το οποίο έχουν γίνει παρακολουθήσεις πολιτικών ηγετών στην Ευρώπη –και όχι μόνο- ήδη εμπορεύεται νέο παρόμοιο σύστημα κατασκοπείας με την ονομασία «Οz».

Είναι αποκαλυπτικά τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για την εκτεταμένη ζήτηση και χρήση από κρατικούς φορείς, και όχι μόνο, των λογισμικών παγίδευσης κινητών τηλεφώνων προκύπτουν από ένα νέο εσωτερικό mail –το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής»- μεταξύ ατόμων που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και των υποψήφιων πελατών τους»!

Από τα παραπάνω στοιχεία γεννιούνται πολλά ερωτήματα για τα παράνομα λογισμικά τύπου predator. Ποιοι είναι αυτοί οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τέτοια λογισμικά και ποια είναι η χρήση τους; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα συνδέονται με την ποιότητα της δημοκρατίας στην χώρας μας και για αυτό έχει τεράστια σημασία να πέσει απλέτο φως σε αυτή την δυσώδη υπόθεση.

Τον έλεγχο του κινητού της για το ενδεχόμενο παγίδευσής του μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator ζητά από την Ευρωβουλή η τέως Εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ελ. Τουλουπάκη, η οποία έχει κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονταν για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στράφηκαν κατά της ίδιας και των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση το 2019.

Η ειδική επιτροπή PEGA έχει συσταθεί προκειμένου να διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών για την παρακολούθηση ευρωπαίων αξιωματούχων και σε έναν τέτοιο έλεγχο εντοπίστηκε το Predator στο κινητό Ανδρουλάκη.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago