Απόψεις

Μαθήματα δημοκρατίας

Τελικά ήταν πολύ διδακτικός αυτός ο Αύγουστος. Μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα για το πώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι «επιτελικοί», που μας κυβερνούν. Ας κρατήσουμε λοιπόν σημειώσεις για την περίοδο των… εξετάσεων.

Μάθημα πρώτο: Οποιος δημοσιογράφος τολμήσει να επικρίνει την κυβέρνηση δυσφημεί την Ελλάδα, διότι η χώρα είναι «Αυτοί». Τέτοιοι δημοσιογράφοι είναι βαλτοί από ξένα κέντρα, σκοτεινές δυνάμεις ή έστω από την κακόβουλη αντιπολίτευση, που μπορεί να είναι ανίκανη να κάνει οτιδήποτε άλλο, όμως είναι σε θέση να ελέγχει τον παγκόσμιο Τύπο και να τον στρέφει εναντίον της «χώρας». Το μάθημα αυτό ήταν προκαταρκτικό και ανέλαβε να το διδάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με κάποιους εθελοντές βοηθούς.

Μάθημα δεύτερο: Την κυρίως ύλη την διδαχθήκαμε δια στόματος πρωθυπουργού εντός της Βουλής. Ο διευθυντής της ΕΥΠ είναι κάτι σαν ανώτατος άρχοντας σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρεται και να ενημερώνει ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τη Βουλή, ούτε κανέναν για το ποιός και γιατί παρακολουθείται, για το ποιός παύει να έχει το συνταγματικό δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και στο απόρρητο των συνομιλιών του. Μπορεί να το ανακοινώσει μόνο όποτε και εφόσον το κρίνει αυτός ο «πραγματικός ηγέτης της χώρας».

Μάθημα τρίτο: Και αυτό εξηγήθηκε με επιχειρήματα και μπόλικο πάθος από τον πρωθυπουργό. Εκλογές δε μπορούν να γίνουν σε περίοδο αστάθειας. Ελπίζουμε μόνο να εννοεί απλώς τις πρόωρες και όχι τις προγραμματισμένες εκλογές. Αυτό δεν διευκρινίστηκε, και έχει ένα ενδιαφέρον να το γνωρίζουμε, αν συνυπολογίσουμε τις παγκόσμιες προβλέψεις για μια περίοδο αστάθειας, που μπορεί να κρατήσει και χρόνια. Επίσης δεν διευκρινίστηκε τι πρέπει να γίνει, όταν η αστάθεια είναι αποτέλεσμα ακριβώς μιας βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης, που έχει προκαλέσει μια ανίκανη αλλά αδίστακτη κυβέρνηση.

Μάθημα τέταρτο: Αυτό εντάσσεται στην προαιρετική ύλη και είναι μόνο για τους πολύ μυημένους. Ενα προσφυγόπουλο δε μπορεί να λέγεται Μαρία και να πεθάνει τις μέρες «της Παναγίας» κυνηγημένο και από τις ελληνικές αρχές στη μέση του «πουθενά». Αυτά δεν γίνονται και ντροπή σε όποιον τα λέει. Βοήθειά μας.

Αυτά είναι τα (ταχύρυθμα) μαθήματα δημοκρατίας, που μας αφήνει το καλοκαίρι και έχουμε τώρα μπροστά μας το Σαββατοκύριακο για να τα αφομοιώσουμε.

Ετσι λοιπόν σοφότεροι μπορούμε να αποχαιρετίσουμε τον Αύγουστο και να μπούμε στο φθινόπωρο, έχοντας εντρυφήσει στην ουσία της φιλελεύθερης δημοκρατίας, όπως την κατανοούν οι «άριστοι» που ακόμα και αν κάνουν λάθη βαδίζουν στο σωστό δρόμο…

Το ΜαξίμουGate και τα έσχατα κυβερνητικά αναχώματα

Κυρ. Μητσοτάκης: Επέμεινε ότι δεν γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και απέκλεισε πρόωρες εκλογές

«Παρεμβάσεις» από Μαξίμου καταγγέλλουν ξένοι δημοσιογράφοι

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago