Πολιτική

Προκλητικός Γεωργιάδης για υποκλοπές, παραπέμπει τη λογοδοσία Μητσοτάκη στις εκλογές

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εν είδει απολογητή του πρωθυπουργού, ξαναχτύπησε για το θέμα των παρακολουθήσεων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά και να ξεπλύνει για μια ακόμη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευθύνες του ως πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ. Φυσικά, επιμένει ότι δεν πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις παρακολουθήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε νόμιμες.

Από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες», αιτιολογώντας την αδυναμία των θυμάτων παρακολούθησης και του ελληνικού λαού να ενημερωθούν στην ανάγκη προστασίας των πληροφοριοδοτών.

Όπως είπε, το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες αλλά θα καταργηθούν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει πράξει τα δέοντα στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για λειτουργεί σωστά η ΕΥΠ, λέγοντας ότι στον εισαγγελέα που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ακόμη έναν εισαγγελέα για ελέγχει τον πρώτο. Το μόνο που είπε επί του θέματος, ήταν ότι αυτό ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

Επέμεινε ότι δεν πρέπει να ενημερωθεί ούτε η Βουλή για τις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από τις διαρροές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία «κάποιοι βουλευτές έκαναν ζωντανή μετάδοση σε διάφορες ιστοσελίδες», ενώ είχαν πάρει όρκο μυστικότητας.

Ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ο ίδιος ήταν, όπως τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην αντιπολίτευση και τον παρακολουθούσαν, αν θα ήθελε να μάθει γιατί, δεν απάντησε. Επέμεινε στο γνωστό «οι μυστικές υπηρεσίες λέγονται έτσι γιατί έχουν μυστικά».

Και ενώ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι την πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ και τη λειτουργία της έχει ο πρωθυπουργός, παρέπεμψε τη λογοδοσία του στις… επόμενες εκλογές. Όπου όπως είπε θα κριθεί «για το αν έφτιαξε υπηρεσία πληροφοριών που προστατεύει τα συμφέροντα του κράτος» και πως η ΕΥΠ «κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago