Παρακολουθεί κι άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους η ΕΥΠ; Η αμφιλεγόμενη δήλωση Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών

Σάλος έχει προκληθεί από την δήλωση του νέου διοικητή της ΕΜΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος φέρεται να μην απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι από την υπηρεσία. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτής της αντιπολίτευσης Κατρούγκαλο, Ραγκούση, Πολάκη, Καστανίδη δήλωσε ότι «έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…». Η δήλωση του αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών οι οποίοι την μετέφρασαν ως μια «ομολογία». Παρά τις πιέσεις ο ίδιος δεν διέψευσε ούτε διευκρίνησε τι εννοεί, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της αντιπολίτευσης. 

Πηγές της κυβέρνησης, κάνουν λόγο για διαστρέβλωση και κανιβαλισμό. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε πως «μετά τη χθεσινή άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, σήμερα ο κ. Δεμίρης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επιβεβαίωσε ακόμα πιο εμφατικά το παρακράτος Μητσοτάκη».«Το μόνο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης είναι να πει δημοσίως ποιους ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί, για ποιους ακριβώς λόγους και εν συνεχεία να παραιτηθεί. «Τα “δεν ήξερα” και “φταίει ο ανιψιός μου για το λάθος” τελειώσανε. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι» καταλήγουν  πηγές της Κουμουνδούρου.

Από το ΠΑΣΟΚ, το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του κόμματος, Χάρης Καστανίδη, δήλωσε τα εξής:

Σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε να παράσχει θετική γνώμη στο νέο εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη για την θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πρόσθεσε επίσης, πως «πριν παρέλθει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τις απαντήσεις που έδωσε ο προτεινόμενος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κ. Δεμίρης σχετικά με την παρακολούθηση πιθανόν και αυτήν τη στιγμή πολιτικών προσώπων.

https://www.youtube.com/watch?v=uzFll6r7BPE

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν πάντως, προκάλεσαν την οργή του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος έκανε λόγο για «σουρωτήρι» της διαδικασίας. Ο ίδιος μάλιστα επικοινώνησε με όλα τα κόμματα ζητώντας να τηρηθεί στο ακέραιο το απόρρητο των διαδικασιών.

Σημειώνεται πως σήμερα η επιτροπή Θεσμών, θα ψήφιζε τον διορισμό του κ. Δεμίρη στην υπηρεσία, κεκλεισμένων των θυρών. Διορίστηκε κατά πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΥΠ.

Αρετή Πανάγου

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago