Πολιτική

Ν. Φιλης: Ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση στη βαρβαρότητα στον Έβρο

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 39 προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου, ανατολικά του χωριού Κισσάρι από την περασμένη Κυριακή, εκεί όπου το βράδυ της Δευτέρας βρήκε τραγικό θάνατο ένα πεντάχρονο κορίτσι, η Μαρία, από τσίμπημα σκορπιού.

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ, διεθνείς και εγχώριες οργανώσεις, χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κόμματα στηλιτεύουν την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης που πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στις τουρκικές αρχές και αδιαφορεί επιδεικτικά για το νέο επεισόδιο βαρβαρότητας που διεξάγεται στον Έβρο.

Την επείγουσα ανάγκη διάσωσης των προσφύγων της νησίδας έχουν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25. Την άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί η «πρέπουσα λύση» στο συνεχιζόμενο μαρτύριο των δεκάδων εγκλωβισμένων προσφύγων ζητάει ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Φίλης, συνδέοντας τον εφιάλτη αυτών των ανθρώπων με τη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η χώρα μας ετοιμάζεται να γιορτάσει μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη:

«Άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα στον Έβρο. Με το νεκρό εδώ και ημέρες κοριτσάκι να διατηρείται στο νερό από τους γονείς του, με το άλλο παιδί που κινδυνεύει κι αυτό από τσίμπημα σκορπιού και με δεκάδες πρόσφυγες να είναι εγκλωβισμένοι σε μια νησίδα. Μπροστά σε αυτή την τραγωδία και μάλιστα παραμονή μιας μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, κανείς απλός άνθρωπος δεν μένει ασυγκίνητος ή αμέτοχος. Οι ηγεσίες όμως και στις δύο πλευρές των συνόρων, ανάλγητες, κατώτερες των περιστάσεων, «ευχαρίστως» παραχωρούν η μία στην άλλη την «ιδιοκτησία» της νησίδας, που σε άλλη περίπτωση ίσως αποτελούσε αιτία εθνικιστικών πολεμοκάπηλων αντιπαραθέσεων. Πρόκειται για αληθινή βαρβαρότητα. Την καταδικάζω, όπως πιστεύω κάθε πολιτισμένος άνθρωπος. Η παραπαίουσα κυβέρνηση κάνει ότι κοιτάει αλλού. Καλώ τον πρωθυπουργό να δώσει αμέσως, όπως οφείλει, την πρέπουσα λύση. Ο Δεκαπενταύγουστος δεν πρέπει να κηλιδωθεί από το συνεχιζόμενο έγκλημα στον Έβρο». 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago