Life

Θλίψη για την Αν Χεκ: Πέθανε μετά την αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα υποστήριξης

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η ανακοίνωση του θανάτου της ηθοποιού Αν Χεκ (Anne Heche), καθώς από το πρωί οι γιατροί που την παρακολουθούσαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε με το αυτοκίνητό της, είχαν ενημερώσει τους οικείους της ότι δε θα επιβίωνε, ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν στην αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Την είδηση του θανάτου της ηλικίας 53 ετών Αν Χεκ έκανε γνωστή η οικογένειά της απόψε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ. Nωρίτερα οι γιατροί την είχαν αποσυνδέσει από τα συστήματα μηχανικής υποστήριξης της ζωής.

H Aν Χεκ είχε πέσει σε κώμα την περασμένη Παρασκευή, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε ένα σπίτι. Έτρεχε με 140 χλμ την ώρα. Ο έλεγχος που έγινε μετά το ατύχημα έδειξε ότι στο αίμα της δεν υπήρχε αλκοόλ, είχε κάνει ωστόσο χρήση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Η ηθοποιός είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία να γίνει δωρήτρια οργάνων. Χρειάστηκε λοιπόν πριν αποσυνδεθεί να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί κατά πόσον τα όργανά της ήταν κατάλληλα για δωρεά. Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε και η φίλη της Χεκ, η Νάνσι Ντέιβις, σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η Αν Χες «δεν αναμενόταν να επιζήσει» έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ύστερα από τροχαίο στο Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα, κατά το οποίο το όχημα που οδηγούσε τυλίχτηκε στις φλόγες. Η Χεκ είχε υποστεί «ανοξική εγκεφαλική βλάβη» μια κατάσταση κατά την οποία ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου.

«Σήμερα είναι μια στενάχωρη ημέρα», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Έλεν Ντε Τζένερις, πρώην σύντροφος της ηθοποιού, Αν Χεκ, που έφυγε από τη ζωή σήμερα (12.8.2022), αφού η οικογένειά της την έβγαλε από τη μηχανική υποστήριξη.

Το αυτοκίνητο της ηθοποιού προσέκρουσε σε ένα διώροφο σπίτι στη συνοικία Μαρ Βίστα στο Λος Άντζελες στις 5 Αυγούστου με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο κτίριο και να εκδηλωθεί φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Η Αν Χεκ, μητέρα δύο παιδιών, εμφανίστηκε σε ταινίες μεταξύ των οποίων: Donnie Brasco, Έξι Ημέρες-Επτά Νύχτες, Ξέρω τι Έκανες Πέρυσι το Καλοκαίρι και την επανέκδοση του Ψυχώ, το 1998. Είχε εμφανιστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και στο παιχνίδι Dancing with the Stars (στις ΗΠΑ ονομάζεται Strictly Come Dancing).

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago