Πολιτική

Δεν έπεισε το «νίπτω τας χείρας μου» του Μητσοτάκη, συνεχίζεται το σφυροκόπημα από τον ξένο τύπο

Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να πατάξει από πάνω του κάθε υποψία εμπλοκής του στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, δεν έπεισαν την αντιπολίτευση της χώρας, ενώ δέχθηκε τα πυρά και από τον διεθνή Τύπο.

Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ο Guardian, έκανε λόγο για μια σκοτεινές πρακτικές που παραπέμπουν ακόμη και στις ημέρες της Χούντας. Ο Guardian κάνει λόγο για σκάνδαλο υποκλοπής που «οδήγησε τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών της Ελλάδας και τον επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του πρωθυπουργού σε παραίτηση μέσα σε λίγα λεπτά», ενώ επισημαίνει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για νέες παραιτήσεις εν μέσω αποκαλύψεων για «κατασκοπευτική κρίση» «που παρομοιάζεται με το Watergate. Όπως υπογραμμίζει το έγκυρο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη ώρα στην εξουσία μετά την ανακάλυψη ότι το κινητό τηλέφωνο του πολιτικού του αντιπάλου, του αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, παρακολουθείτο με εντολή της ΕΥΠ, της υπηρεσίας πληροφοριών που αναφέρεται απευθείας στο γραφείο του».


Στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αναφέρεται ρεπορτάζ της η Handelsblatt. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα παρόλο που οι μυστικές υπηρεσίες υπάγονται στη δικαιοδοσία του». Το πρακτορείο Bloomberg, λίγο μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, κάνει μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, και προς το τέλος υπενθυμίζει ότι μια έκθεση από την Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google που είχε δημοσιευτεί τον Μάιο, υποδείκνυε ότι το λογισμικό Predator χρησιμοποιείται συστηματικά από «κυβερνητικούς φορείς» σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Ισπανία.

Εκτενείς ανταποκρίσεις για το ζήτημα είχαν και γαλλικά μέσα: το France24.com και η Liberation αλλά και η Le Monde. Η γαλλική εφημερίδα σε δημοσίευμα με τίτλο για «άρωμα Watergate γύρω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη» που επισημαίνει επίσης τις επαναλαμβανόμενες διαρροές προς τους δημοσιογράφους σχετικά με την «αποδεδειγμένη υπόθεση κατασκοπείας δύο δημοσιογράφων, του Σταύρου Μαλιχούδη και του Θανάση Κουκάκη, και του αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη».

«Είναι ένας πολιτικο-μιντιακός σεισμός που μοιάζει με το Watergate που ταράζει μέχρι και την κορυφή του κράτους και αμφισβητεί το σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή μόλις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε την εξουσία» γράφει το δημοσίευμα της Liberation. H Le Monde από την άλλη, χαρακτηρίζει «κατασκοπευτικό σκάνδαλο» την υπόθεση η οποία ταρακουνάει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

«Παίζουν τις καθυστερήσεις» για τις παρακολουθήσεις: Στις 22/8 θα συζητηθούν τα αιτήματα Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτες συνεδριάσεις

Υποκλοπές: Σενάρια Χίτσκοκ πλέκει στον πανικό του ο Μητσοτάκης – Σκοτεινές δυνάμεις και συμφέροντα θέλουν να τον ρίξουν

Δήλωση με καθυστέρηση για τις υποκλοπές από Σακελλαροπούλου: Η προάσπιση της δημοκρατίας υπερβαίνει κόμματα και αξιώματα

Αρετή Πανάγου

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago