Πολιτική

Θανάσης Κουκάκης: Πρόσωπα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον συναλλάσσονται με την Intellexa

Στην καταγγελία πως πρόσωπα που συσχετίζονται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν συναλλαγές με την εταιρεία Intellexa η οποία εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων προχώρησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης μιλώντας Στο Κόκκινο, λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη Βούλα Κεχαγιά ο Θανάσης Κουκάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Intellexa εξακολουθεί ανενόχλητη τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

«Η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator συνεχίζει ανενόχλητη την δραστηριότητά της στην Ελλάδα» τόνισε ο Θανάσης Κουκάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να μπει εισαγγελέας στα γραφεία της Intellexa. Μετακόμισε από το Ελληνικό στο Χαλάνδρι, προχωρεί σε προσλήψεις, φέρνει στελέχη από το Ισραήλ και τη συνεπικουρούν στο έργο της. Αυτή η εταιρεία χαίρει προστασίας από την κυβέρνηση και οι εισαγγελικές αρχές δεν την έχουν ενοχλήσει. Ο μόνος που την ενόχλησε ήταν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κι αυτή προσχηματικά για να διαπιστώσει αν η εταιρεία έχει κάποια σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο».

«Ήδη έχουν δημοσιευτεί ρεπορτάζ από το Reporters United και το Insider, είναι πυρετώδης η δημοσιογραφική εργασία. Αναμένονται αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες οι οποίες δείχνουν ότι πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν συναλλαγές με εκπροσώπους της Intellexa και της συναλλασσόμενης με την τελευταία εταιρείας Crickel, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο για συστήματα ασφαλείας με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» επισήμανε ο δημοσιογράφος και περιέγραψε το τρίπτυχο των υποκλοπών.
«Τα πράγματα είναι απλά. Intellexa-Crickel-Μέγαρο Μαξίμου, όσα πρόσωπα σχετίζονται με αυτούς τους τρεις παράγοντες σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μείζον θέμα» την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και διερωτήθηκε κατά πόσον εφικτό είναι να διαπιστωθεί πόσοι ακόμη έχουν πέσει θέμα παρακολούθησης.

ΠΗΓΗ: 105,5 Στο Κόκκινο, Ethnos.gr

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago