Categories: Πολιτική

Μέτρα ενίσχυσης: Όταν δεν γνωρίζει ο Σταϊκούρας τις παροχές Μητσοτάκη…

Από τους πιο πιστούς οπαδούς του περίφημου «λεφτά, υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη χθεσινή προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «έβγαλε» από το μανίκι μια σειρά μέτρων, τα οποία σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αποτίμησε στα 338,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό μπορεί να μην είναι τεράστιο, ωστόσο είναι σημαντικό για μια οικονομία που δοκιμάζεται τόσο από τις χρόνιες παθογένειές της, όσο και από τη δυσμενή συγκυρία των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Το ενδιαφέρον είναι οτι μόλις πέντε ημέρες πριν, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού στο οποίο ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα κονδύλια από τις χθεσινές εξαγγελίες Μητσοτάκη. Αιφνιδιασμένοι ακόμα και οι βουλευτές της συμπολίτευσης αναρωτιόντουσαν στο περιστύλιο της Βουλής εάν ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς του για τις αποφάσεις του, που ανακοίνωσε στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Όλα αυτά, εάν υποθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους υπουργούς του για τις αντοχές της Οικονομίας κι όχι το αντίστροφο…

Πράγματι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προ ημερών, απαντώντας σε ερώτημα εάν θα μοιραστεί «κοινωνικό μέρισμα» φέτος, απάντησε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να δίνει μέρισμα με τη μορφή φοροελαφρύνσεων -και όχι παροχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής του, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όσο η χώρα έχει πρωτογενές έλλειμμα 7,3% δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «κοινωνικό μέρισμα» κι ότι αν πρόκειται να δοθεί κάτι, αυτό θα εξεταστεί μετά τον Δεκέμβριο. Δεν πέρασαν τρεις μέρες από την τελευταία σχετική αναφορά Σκυλακάκη και ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής το πρόγραμμα παροχών υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Εάν αυτό αποδειχθεί μεμονωμένο περιστατικό, ας πούμε ότι εμπίπτει στις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Αλλά εάν λάβουμε υπόψη μας ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που θα λήξει όταν στηθούν οι κάλπες -το 2023 κατά την επανειλημμένη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού- τότε η πρακτική αυτή αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις…

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago