Κόσμος

Θα μπορούσε να είναι μια φανταστική απόφαση της Κομισιόν: Μηδέν ΦΠΑ στα ωμά γεύματα για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποχρεώσει άμεσα τα κράτη μέλη της να εφαρμόσουν πολιτική μηδενικού ΦΠΑ σε όλα τα εδέσματα που σερβίρονται ωμά, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας τους επόμενους μήνες και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα, η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ευρώπη με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. Ετσι εκτός από σαλάτες και ωμά αυγά μηδενικό φόρο και συνεπώς σημαντική πτώση της τελικής τιμής θα έχουν όσοι επιλέγουν σε καταστήματα εστίασης το γαλλικό ταρτάρ (ωμός κιμάς), το γερμανικό Μεττ (ωμό χοιρινό) το καρπάτσο και το σούσι (χωρίς το ρύζι), όπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν από τις Βρυξέλλες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τους ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ μετά από σχετική εισήγηση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη. Για μια ακόμα φορά αποδείξαμε ότι η ΕΕ και θέλει και μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, όταν διακυβεύονται αξίες όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία μας. Η ηγεσία στο Κρεμλίνο θα πρέπει να κατανοήσει ότι είμαστε σε θέση να αντικρούουμε τις προσπάθειές της να διαλύσει την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται» τόνισε σε πανηγυρικό ύφος η πρόεδρος της Κομισιόν.

Πέραν όλων των άλλων, σημείωσε ότι η κατανάλωση ωμών τροφών θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις για την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών, αφού είναι γνωστό ότι πολλά σημαντικά θρεπτικά των τροφίμων καταστρέφονται με το μαγείρεμα. Η Κομισιόν θα προχωρήσει και στη θέσπιση ενός ετήσιου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού μαγειρικής, στα πρότυπα του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, όπου μάγειρες από όλες τις χώρες μέλη θα διαγωνίζονται για την πιο επιτυχημένη και νόστιμη συνταγή μαγειρικής με μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

«Η ωμοφαγία είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας για ενεργειακή απεξάρτηση. Εχουμε άπειρα όπλα στην φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την ρωσική επιθετικότητα» κατέληξε η κυρία φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα υπενθύμισε το επιβληθέν ανώτατο όριο θερμοκρασίας στις συσκευές θέρμανσης στους 8 βαθμούς Κελσίου, τη λειτουργία των ανελκυστήρων μόνο προς τα κάτω, την απαγόρευση χρήσης ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών, τη χρήση μόνο κρύου αέρα στα πιστολάκια για μαλλιά και την υποχρεωτική κρούση του φραπέ με το χέρι, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικών βοηθημάτων, ως μερικά μόνο από τα πρωτοποριακά μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από την ΕΕ.

Μάλλον έχετε ήδη καταλάβει ότι η παραπάνω είδηση είναι φανταστική. Οπως «φανταστική» είναι η Κομισιόν μας και «φανταστικές» και οι αποφάσεις της όλο αυτό το διάστημα.

Αλλο τέχνη, άλλο τεχνάσματα

Power Pass: Πώς η κυβέρνηση έπεσε θύμα της δικής της επικοινωνιακής παραπλάνηση – Ποιοι πληρώνουν και από ‘πάνω

Reuters: Η Gazprom κόβει όλες τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago