Categories: Life

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Που αφήνει την περιουσία του, τι αναφέρει για Ν. Κουρή

Aνοιξε τελικά η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως τον αναφέρει χαρακτηριστικά,.. τον οποίο ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.
Πρόκειται για την μία εκ των πέντε διαθηκών που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης και μάλλον πρόκειται πιθανότατα για την τελευταία.

Σχετικά με τον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να αφήσουν τον Νίκο Κουρή να συνεχίσει να διαδίδει το έργο του δίχως εμπόδια, χωρίς όμως να αναφέρει πουθενά ότι είναι γιός του.
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το αφήνει σε ένα ίδρυμα.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βιολογικός του πατέρας και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.
H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και έκανε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης» με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή εντολή όπου του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και ζητά να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή για να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι αδέρφια.

Σύμφωνα με το protothema.gr:
Εκτενή αναφορά στον Νίκο Κουρή, τον οποίο αποκαλεί χαρακτηριστικά Νίκο Κουρή (Θεοδωράκη), κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε μία από τις πέντε συνολικά διαθήκες που άφησε και η οποία συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, μπορεί να μην τον χαρακτηρίζει ως γιο του, τηρεί ωστόσο την ίδια στάση που είχε και εν ζωή, αποδίδοντάς του το επώνυμο Θεοδωράκης, – «όπως υπογράφει και τον θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μού έχουν γίνει- αναφέρεται στη σχέση τους και καλεί τους εκτελεστές της διαθήκης του και τα άτομα του περιβάλλοντός του να τον βοηθήσουν έτσι ώστε να συνεχίσει, απρόσκοπτα και χωρίς κανένα εμπόδιο, τη σημαντική εργασία που κάνει τα τελευταία χρόνια για την διάδοση του πλούσιου μουσικού έργου του μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Mikis Radio.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago