Κοινωνία

Αστυνομία και δικαστικός επιμελητής έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Η αστυνομία και ο δικαστικός επιμελητής βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία της έξωσης μετά τον πλειστηριασμό της κατοικίας της που έχει ολοκληρωθεί.

Διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Άνω Ιλίσια, έξω από το σπίτι που μένει η συνταξιούχος Ιωάννα Κολοβού. Το σπίτι της, πλειστηριάστηκε και πλέον αστυνομία και δικαστικός επιμελητής έχουν έρθει στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει η έξωση της συνταξιούχου.

Στο σημείο βρίσκονται άνθρωποι από τη γειτονιά μαζί με αλληλέγγυους προκειμένου να εμποδίσουν τη διαδικασία. Κρατώντας ένα πανό έχουν αποκλείσει την είσοδο, ενώ η ίδια η Ιωάννα Κολοβού βρίσκεται στο σπίτι της αποφασισμένη να μην επιτρέψει την είσοδο της αστυνομίας.

Ο δικαστικός επιμελητής μαζί με κλειδαρά και την αστυνομία επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού για να προχωρήσει η έξωση, ωστόσο ο συγκεντρωμένος κόσμος τους εμπόδισε. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί ενισχύσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν από πιστωτικές κάρτες

Η ίδια έχει πάρει σύνταξη από το 2011, καθώς εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο σύζυγος της έχει φύγει από τη ζωή και η Κολοβού έχει για χρόνια προσπαθήσει να παρέχει ό,τι είναι δυνατό στον γιο της, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.

Η Κολοβού, έχοντας πια ενοποιήσει τα χρέη από τις κάρτες της, συνέχισε να πληρώνει για κάποιο διάστημα μέχρι που πλέον της ήταν, όπως λέει, αδύνατο, με τα 700 ευρώ που αποτελούν το μοναδικό της εισόδημα.

Οι προειδοποιήσεις και τα τηλεφωνήματα από την τράπεζα και το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εταιρείας, ήταν συνεχόμενα, με την Κολοβού όμως να αδυνατεί να βρει λύση. Το 2014 πλέον, της μεταφέρθηκε πως η τράπεζα θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνει κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, αφού τα επιτόκια είχαν ανεβάσει το χρέος στις 30.000 ευρώ. Πράγματι, το 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την διαταγή πληρωμής με αριθμό 15577/2014.

Το σπίτι της κατασχέθηκε από την τράπεζα, η συνταξιούχος, σύμφωνα με όσα περιγράφει, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε πράξη ανακοπής της διαδικασίας και έτσι όλα οδηγούσαν στον πλειστηριασμό. Η τελευταία προσπάθεια που έκανε να προσεγγίσει τους δανειστές της για να βρεθεί μια λύση έπεσε στο κενό.

Ειδήσεις σήμερα

Uber Files: Πώς κορυφαίοι πολιτικοί έκαναν λόμπινγκ υπέρ της εταιρείας – Η εμπλοκή Μακρόν

Αγωνία στην Ευρώπη – Έκλεισε η στρόφιγγα του Nord Stream 1 για συντήρηση

Επιστολή- FT: Το ΝΑΤΟ να ετοιμάζεται να διώξει την Τουρκία

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago