Διασπά τον κλάδο σταθερής και συστήνει νέα εταιρεία υποδομών η Wind

Τη διάσπαση του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας σε δύο κομμάτια, με τη σύσταση νέας εταιρείας με ειδίκευση στις υποδομές οπτικών ινών, “τρέχει” η Wind. Με τη νέα της εταιρική δομή, η Wind θα αποτελείται από μια εταιρεία η οποία θα ασχολείται με τις υποδομές και μία τηλεφωνίας, με τη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί να παρέχει και υπηρεσίες χονδρικής, δηλαδή πώλησης υπηρεσιών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μεταξύ των οποίων και στη Wind Hellas.

Αυτό αναφέρεται στο Σχέδιο Σύμβασης Μερικής Διάσπασης του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, συντήρησης, λειτουργίας, και εκμετάλλευσης του ενεργού εξοπλισμού του δικτύου πρόσβασης οπτικών ινών (NGA Network) καθώς και του σχετικού παθητικού εξοπλισμού (υποδομές και καλώδια οπτικών ινών) των δικτύων κορμού, διανομής και πρόσβασης της WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που δημοσίευσε η Wind στο ΓΕΜΗ.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, η νέα εταιρεία που συστήνει η Wind θα έχει την επωνυμία «HELLENIC OPENFIBER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Αθηνών 106. Η απόφαση για τη διάσπαση των κλάδων και τη δημιουργία νέας εταιρείας ελήφθη στις αρχές Αυγούστου ενώ η μερική διάσπαση θα πραγματοποιηθεί με γνώμονα το συμφέρον της Wind και της μετόχου της στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της που αφορά:

-Την οργανική ανάπτυξη μέσα από την επιτάχυνση των Επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς και σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

-Την περαιτέρω ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των υπηρεσιών χονδρικής και

-Την εκμετάλλευση ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες υποδομές υπηρεσιών επικοινωνίας μέσα από την άντληση νέων πόρων χρηματοδότησης και την απελευθέρωση υφιστάμενων που θα αξιοποιηθούν από τη Wind.

Στα 70 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της νέας εταιρείας

Στη δημοσίευση στο ΓΕΜΗ περιλαμβάνεται και η αποτίμηση της νέας εταιρείας από τη Deloitte, η οποία είναι περίπου στα 70 εκατ. ευρώ, με την ελεγκτική εταιρεία να εκτιμά πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, λόγω του “χώρου” που έχει η Ελλάδα στον τομέα υποδομών οπτικών ινών.

Παράλληλα θα μεταφερθούν σε αυτήν οι εργαζόμενοι οι οποίοι όπως αναφέρεται θα ενημερωθούν εγκαίρως όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Όλο το σχέδιο θα τεθεί στη γενική συνέλευση της Wind και κατόπιν θα ολοκληρωθεί με την σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης.

Για την ανάπτυξη του πυρήνα των εμπορικών δραστηριοτήτων της και την ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης η νέα εταιρεία θα παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες χονδρικής ανοιχτής πρόσβασης και μη διακριτικής μεταχείρισης σε αδειοδοτημένους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Στόχος θα είναι η επιτάχυνση της κατασκευής δικτύων οπτικών ινών μέσω των αρχιτεκτονικών fiber to the cabinet και fiber to the home στην Ελλάδα. Θα διαθέτει μία πελατειακή βάση η οποία αποτελείται από τους κορυφαίους internet service providers στη χώρα. Η εταιρεία που συστήνεται, θα ενισχύσει τις αγορές χονδρικής ευρυζωνικών υπηρεσιών και μισθωμένων γραμμών παρέχοντας ανοικτή πρόσβαση λειτουργώντας αυστηρά με βάση τις υφιστάμενες ρυθμιστικές υποχρεώσεις καθώς και τις συνήθεις συνθήκες ανταγωνισμού αλλά και χωρίς διακρίσεις πώς όλους τους παρόχους.

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago