Απόψεις

Χτύπησε πέναλτυ και έβαλε αυτογκόλ

Μπορείτε να φανταστείτε τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο, κραδαίνοντας πρωτοσέλιδα γαλλικών εφημερίδων εναντίον του, για να αποδείξει ότι υπάρχει ελευθεροτυπία στη Γαλλία; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οπως δε μπορείτε να το φανταστείτε μάλλον για κανέναν ηγέτη χώρας της ΕΕ. Ούτε καν για τον Ούγγρο Βίκτορ Ορμπαν.

Θέλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να σε καλούν να χτυπήσεις πέναλτι και να βάζεις αυτογκόλ. Κι όμως αυτό κατάφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Δε μπορεί μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο να δείχνεις ουσιαστικά τη δυσφορία σου για το γεγονός ότι υπάρχει αντιπολιτευτικός Τύπος. Οπως δε μπορεί να σηκώνεσαι και να φεύγεις από ενημέρωση δημοσιογράφων, επειδή σε ρώτησε κάποιος κάτι, που δεν σου άρεσε. Το οποίο μάλιστα δεν ήταν καν προσβλητικό ή προκλητικό.

Για δεύτερη φορά μετά το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου, ο κύριος Μητσοτάκης εκνευρίστηκε και έχασε την ψυχραιμία του, όταν βρέθηκε «εκτεθιμένος» σε ένα όχι 100% ελεγχόμενο δημοσιογραφικό περιβάλλον. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε με τα «νευράκια» του αυτά, τα οποία δείχνουν οι δείκτες μεγάλων δημοσιογραφικών οργανώσεων. Η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα πνίγεται. Και πρώτος υπεύθυνος είναι ο ίδιος γι’ αυτό.

Σε πολλούς ξένους ευρωβουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους προκάλεσε επίσης αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός «εκμεταλλεύθηκε» μια διεθνή του παρουσία, για να προβεί σε παρελθοντολογία και οξείες επιθέσεις στην αντιπολίτευση, γνωρίζοντας ότι οι δυνατότητες να τον αντικρούσουν ήταν περιορισμένες.

Και κατάφερε τελικά κάτι επίσης μοναδικό και ανεπανάληπτο: να ακούσει βαριές κατηγορίες από κοινοβουλευτικές ομάδες, που μόνο εχθρικές δεν τις λες, όπως το RenewEurope του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και οι συνήθως μετριοπαθείς απέναντι σε «κεντρώους» πολιτικούς Πράσινοι.

Ενα τελευταίο σχόλιο σε σχέση με τα όσα έγραφα χθες για το Νίκο Ανδρουλάκη και το ύφος που θα είχε η ομιλία του. Εσείς καλά; Καλή επιστροφή. Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο…

ΥΓ. Γιατί είναι ατιμωτικό ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ένα δημοψήφισμα, όπου το 62% δεν δίστασε να αψηφήσει ττις απειλές για τα χειρότερα και να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για το πώς αντιμετωπιζόταν τότε από το διευθυντήριο των Βρυξελλών η Ελλάδα και η βούληση των πολιτών της; Αλλο ζήτημα τι έγινε μετά…

«Επίθεση» Ευρωβουλευτών στον Μητσοτάκη για χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα, απάντησε με πρωτοσέλιδα της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας»

Ο τρομερός κύριος Λετζέρι, οι επαναπροωθήσεις και το παζάρι για το μέλλον της Frontex

Τζόνσον, Μακρόν και τα άλλα τα παιδιά – To τέλος της ανεμελιάς και της αλαζονείας

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago