Κοινωνία

Αιματηρή ληστεία σε βενζινάδικο στους Αγίους Αναργύρους-Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο νεκροί και τουλάχιστον 4 τραυματίες

Aιματηρά περιστατικά το βράδυ του Σαββάτου, σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, με δύο νεκρούς αλλά και τουλάχιστον 4 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Δύο νεκροί, ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση, ένας ελαφρά τραυματίας και δύο αστυνομικοί χτυπημένοι από σφαίρες στο 401 είναι ο απολογισμός των πυροβολισμών που σημειώθηκαν νωρίτερα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Όλα ξεκίνησαν στις 21:30 το βράδυ όταν οι οδηγοί δυο Ι.Χ. είχαν διαπληκτισμό στη συμβολή της οδού Κουρτίδου με τη Νάζου στα Κάτω Πατήσια. Ο ένας από αυτούς άνοιξε πυρ κατά του άλλου τραυματίζοντας τον σοβαρά και ο οποίος λίγο αργότερα πέθανε.

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε επειδή τα αυτοκίνητα των εμπλεκομένων στον καβγά, συγκρούστηκαν. 

Αργότερα και μέσα στο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε ο συνοδηγός σε κατάσταση πανικού από τα πυρά που έπληξαν τον οδηγό βγήκε στον δρόμο, παρασύρθηκε όμως από διερχόμενο όχημα.

Οι δύο, οδηγός και συνοδηγός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». 

Πυροβολισμοί και στους Αγίους Αναργύρους – Δεύτερος νεκρός

Την ίδια ώρα ένας δεύτερος συναγερμός σήμανε στους Αγίους Αναργύρους μετά από ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε το όχημα των δραστών στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και ξεκίνησε να το καταδιώκει. Στη θέα των αστυνομικών οι ληστές άνοιξαν πυρ με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν. Από τους πυροβολισμούς ο οδηγός του οχήματος έπεσε νεκρός, ενώ δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο 401 τραυματισμένοι. Ο ένας δέχτηκε σφαίρα στο πόδι ενώ ο άλλος στην ωμοπλάτη.

Σημειώνεται ότι στους Αγίους Αναργύρους ο δράστης αμέσως μετά τη ληστεία στο βενζινάδικο έκλεψε αυτοκίνητο και λίγα λεπτά αργότερα μπήκε σε μπαρ και πάλι επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας από όπου άρπαξε το ποσό των 20 ευρώ. Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσε πάνω στο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία έπεσε νεκρός ο ληστής και τραυματίστηκαν οι αστυνομικοί.

Για τα δύο περιστατικά αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν τελικά ο άνδρας που έπεσε νεκρός στην καταδίωξη από το βενζινάδικο είναι ο ίδιος που πυροβόλησε και στα Κάτω Πατήσια.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί οι δύο τραυματίες αστυνομικοί έχει μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο Αρχηγός της αστυνομίας.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago