Πολιτική

Όταν ο πρωθυπουργός δίκαζε και καταδίκαζε για τη “σκευωρία” Novartis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για το θέμα της «σκευωρίας» της Novartis, το έκανε, άλλωστε, πολιτική σημαία του, ενώ όποτε έβρισκε τα δύσκολα φρόντιζε να επαναφέρει το θέμα με στόχο να αποκτήσει κάποιο πολιτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 είχε ξεπεράσει κάθε όριο όταν ανακοίνωνε… ποινές και ετυμηγορίες από το βήμα της βουλής κάνοντας λόγο για «συμμορία» και «υπόκοσμο». Αναφερόταν τότε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Κώστα Βαξεβάνη, την Γιάννα Παπαδάκου.

Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού στα όσα σκανδαλωδη αποκάλυπτε τότε ο υπόδικος Μ. Φουρθιώτης για τις σχέσεις του με τη μισή κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη για τη σκευωρία που έστησε εναντίον πολιτικών αντιπάλων του.

Τι είχε λοιπόν πει τότε από το βήμα της Βουλής:

«Τα γεγονότα λοιπόν αρκούν, γιατί δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» -όπως έλεγε ο διαβόητος «Ρασπούτιν» της εποχής, Υπουργός σας- αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis, μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά.

Θα μιλήσω σήμερα μόνο για λογαριασμό της παράταξης της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Πότε; Κάντε το τώρα αν έχετε το θάρρος. Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε το λόγο να τους ζητήσετε συγγνώμη που τους κρεμάσατε στα μανταλάκια σε αυτή εδώ την αίθουσα, στην πιο άθλια σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε ποτέ. Και σήμερα που οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο κάθεστε σιωπηλός και μειδιάτε κάτω από τη μάσκα. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας. Και μας κάνετε και κηρύγματα για το Κράτος Δικαίου, εσείς.”.

Τώρα που το βούλευμα-καταπέλτης του Δικαστικού Συμβουλίου ανατρέπει τα δεδομένα, αθωώνει τους προαναφερθέντες για τα περί σκευωρίας και επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός αγνοείται…

Υπόθεση Novartis: Κατέρρευσε η “σκευωρία” – Διαρροή-ντροπή με ψεύδη για το βούλευμα – Έκθετος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δεν υπήρξε «σκευωρία Novartis» λέει το δικαστικό συμβούλιο – Παραπέμπει Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη μόνο για την υπόθεση Κουρουμπλή – Η «συγγνώμη» του ΣΚΑΪ για ψευδείς ειδήσεις

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago