Πολιτική

«Γενική επιστράτευση» στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει εκλογών – Ποιοί θα είναι υποψήφιοι από το think tank

Επισήμως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται σε καθεστώς προεκλογικής προετοιμασίας. Το έναυσμα δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (22/06) της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα και μέρα με τη μέρα, το κόμμα της Κουμουνδούρου, ανεβάζει ρυθμούς.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν καταθέσει τις εισηγήσεις τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές, με τον κ. Τσίπρα να έχει πάρει πάνω του την προσέλκυση δυνατών υποψηφιοτήτων από την κοινωνία, με σκοπό και την ανανέωση. Για την ανανέωση των ψηφοδελτίων αναμένεται να αξιοποιηθούν και στελέχη από το νέο think tank που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από το think tank «σοφών» που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεφαλλονιά θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης.

Ακόμα, για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα της 23χρονης Διάνας Βουτηράκου – κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Σανγκάη – και της αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Επίσης, συζητούνται τα ονόματα του αναπληρωτή καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI), γνωστού για τις παρεμβάσεις του στο θέμα του κοροναϊού, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, του καθηγητή Σπύρου Κίντζιου, ο οποίος έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επισιτιστική κρίση, του καθηγητή Ψυχιατρικής ∆ηµήτρη Πλουµπίδη, του εκπαιδευτικού Κωστή Παπαϊωάννου και του κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ∆ηµήτρη Χριστόπουλου.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός και ναύαρχος εν αποστρατεία, έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική του κόμματος προς τις «επερχόμενες εκλογές», καθώς και η συμβολή των ευρωβουλευτών στην εκλογική μάχη, συζητήθηκαν σε συνεδρίαση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την ομάδα των ευρωβουλευτών του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας τους ζήτησε, πέραν των καθηκόντων τους στην πόλη του Βελγίου, να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων, αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Στη δίωρη συνεδρίαση η συζήτηση επεκτάθηκε, πέραν των εγχώριων πολιτικών εξελίξεων, και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενημέρωσαν τον Αλ. Τσίπρα για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της αριστεράς και τη συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων, όπως:

  • Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής.
  • Η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα.
  • Η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέτει, προ των εκλογών, το δίλημμα: «Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago