Πολιτική

Άνοιγμα στο ΜέΡΑ25 κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δηλώσεις στελεχών για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν ήταν οι καλύτερες μετά το διαζύγιο του 2015, ωστόσο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει ένα νέο «φλερτ» μαζί του. O Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη διπλή πρόσκληση της περασμένης εβδομάδας, επανήλθε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αναμένουμε από όσους καλούν σε προοδευτικές κυβερνήσεις να τοποθετηθούν στις 7+1 πολιτικές τομές που προτείνει το ΜέΡΑ25», ήταν η απάντηση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, συμπληρώνοντας πως «μετά τις εκλογές θα είναι πια πολύ αργά».

Την έκπληξη, ωστόσο, έκανε ο Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ, επαναφέροντας τα σενάρια κυβέρνησης μειοψηφίας. «Μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, δημοκρατική, προοδευτική, και η άποψή μου είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει στη βάση ενός ελάχιστου κοινού προγράμματος και σε αυτή την κυβέρνηση να συμμετάσχουν… ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 και να επιδείξει ανοχή το ΚΚΕ». Επανέρχεται στην Κουμουνδούρου το αφήγημα πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης; Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Real FM, είχε παραδεχθεί πως το «πολιτικά ηθικό» είναι η αλλαγή να έρθει από το πρώτο κόμμα. Σε αυτή τη γραμμή έμεινε μιλώντας και στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ανέφερε πως η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από την απλή αναλογική χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία».

Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, αλλά και στους βουλευτές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει φυγή προς τις κάλπες για να «δραπετεύσει» από το χάος που δημιούργησε η πολιτική του. Στήνοντας ένα άκρως προεκλογικό σκηνικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Γερουσίας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας κηρύσσεται η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος». Το δίλημμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, ανέφερε: «πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος». Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και έκανε λόγο για τις επόμενες «70 κρίσιμες ημέρες» που οι βουλευτές θα πρέπει να βρεθούν κοντά στις γειτονιές, στις κοινωνικές ομάδες, στους δρόμους, στις πλατείες και στα σπίτια προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Βολή στον τουρισμό από Ρώσο αξιωματούχο: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα για τους Ρώσους τουρίστες

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις τιμές τροφίμων – Σε απελπισία τα νοικοκυριά

Η ακριβή ενέργεια κλονίζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις – Τι σημαίνει αυτό για τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές;

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago