Micropolitics

Απίστευτο: Τα 7 αμύγδαλα του Μητσοτάκη είναι copy-paste από τον Ομπάμα!

Σε ένα χθεσινό άρθρο που έκανε την εμφάνισή τουστο in.gr, μάθαμε ότι ο πρωταθλητής της υγειηνής ζωής και σπαρτιατικής πειθαρχίας πρωθυπουργός έσπασε την αυστηρή του δίαιτα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα τρώγοντας γουρουνοπούλα αντί για ψάρι.

Από το ίδιο άρθρο μάθαμε ότι ο τρομερά πειθαρχημένος Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρεκκλίνει ούτε τις δύσκολες μέρες της δουλειάς και για τον λόγο αυτό «πολύ συχνά ζητεί μόνον επτά αμύγδαλα για δεκατιανό. Αυστηρά επτά». Το άρθρο είναι τόσο καλά πληροφορημένο για τις ακριβείς διατροφικές συνήθειες του πρωθυπουργού που ξέρει και τα «ντεσού»: «Μία φορά μάλιστα ζήτησε δύο ακόμα, για να παρατηρήσει ο παριστάμενος Κωνσταντίνος Ζούλας (τότε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ): «Τι βλέπω; Το ρίχνουμε έξω σήμερα, κύριε πρόεδρε;», αναφέρει το άρθρο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι διαθέτουν ακόμη μνήμη και θυμήθηκαν  παλαιότερο άρθρο στους New York Times, αποκαλύπτοντας ότι η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού αντέγραψε το επικοινωνιακό κόλπο των επτά αμυγδάλων από τον… Μπάρακ Ομπάμα.

άρθρο των New York Times, του 2016, γίνεται εκτενής αναφορά στην «πειθαρχία» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που δεν τρώει ανθιυγειινά snaks, αλλά προτιμά… ΕΠΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.

Μάλιστα, ως άλλος… Κωνσταντίνος Ζούλας, εμφανίζεται η Μισέλ Ομπάμα που συχνά φέρεται να τον κορόιδευε (τον Ομπάμα, όχι τον Μητσοτάκη), για την ποσότητα: «Όχι έξι, όχι οχτώ, πάντα επτά αμύγδαλα». 

Στο άρθρο των New York Times, αναφέρεται ότι όλη αυτή η ιστορία για τα επτά αμύγδαλα του Μπάρακ Ομπάμα προέκυψε περισσότερο μέσα από μια χαλαρή συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο, τη σύζυγό του Μισέλ, και τον μάγειρα του Λευκού Οίκου, Σαμ Κας

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν επιτρέπει στον εαυτό του να φάει 10 ή 11 αμύγδαλα από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο, η απάντηση του Ομπάμα ήταν «φυσικά!».

Μάλιστα εξήγησε ότι η όλη υπόθεση με τα επτά αμύγδαλα είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΕ.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα του παράξενου τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο Τύπος», είπε ο κ. Ομπάμα γελώντας σε συνέντευξή του στο NBC.

«Η Μισέλ και ο Σαμ Κας, που ήταν ο σεφ μας εδώ, ένα βράδυ μιλούσαν για μένα και με πείραζαν για το πόσο πειθαρχημένος ήμουν, ότι δεν τρώω ούτε πατατάκια, ούτε ένα κομμάτι κέικ. Και τότε η Μισέλ είπε: «Ναι, και τρώει μόλις επτά αμύγδαλα». Και το τράβηξε, λέγοντας ότι έπρεπε να χαλαρώσω λίγο.

«Ο Σαμ μετέφερε αυτό το αστείο στους New York Times στο άρθρο και με κάποιο τρόπο αυτό μεταδόθηκε λες και καθόμουν και μετρούσα επτά αμύγδαλα».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago