Κοινωνία

Δολοφονία βενζινοπώλη στον Γέρακα: Τον γάζωσαν με 15 σφαίρες – Οι σχέσεις του με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες

Με 15 σφαίρες εκτέλεσαν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, επί της λεωφόρου Μαραθώνος στο Γέρακα. Ο 38χρονος έφτασε το πρωί στην επιχείρησή του και μόλις βγήκε από το -θωρακισμένο- αυτοκίνητό του, τον πλησίασε το βαν των δολοφόνων και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Ο πατέρας του καταγγέλλει κυκλώματα προστασίας που σκότωσαν το γιο του επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. Το όχημα των δραστών βρέθηκε πυρπολημένο.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Μόλις το θύμα πάρκαρε στο πρατήριο και βγήκε από το πολυτελές όχημα του, τον πλησίασε ένα λευκό βαν. Δυο άτομα κατέβηκαν από την πλαϊνή πόρτα και τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ, μπροστά σε υπαλλήλους και περαστικούς.

Πατέρας θύματος: Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρονών επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα και τους μπράβους για τα μαγαζιά του. Οι βρώμικοι Αστυνομικοί ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα» λέει ο πατέρας του.

Είχε απασχολήσει τις Αρχές σε υπόθεση εκβιασμού

Το 2014 το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών για συμμορία εκβιαστών, ενώ το 2018 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στο Γέρακα.

Τα μπλεξίματα με τις Αρχές

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι ο Γιώργος Μήτσου είχε κατηγορηθεί τον Δεκεμβρίου του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του Γιώργου Μήτσου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Οι σχέσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία ανήκαν στον Γιώργο Μήτσου και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό.

Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του Γιώργο Μήτσου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων, αλλά και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago