Κοινωνία

Μικρή ανάσα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Ακόμα μια μικρή, έστω και σύντομης διάρκειας, νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καθώς το Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων, παρέτεινε την ισχύ της προσωρινής διαταγής που δύο φορές είχαν κερδίσει, με την οποία παγώνουν οι απολύσεις μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης. Που σημαίνει ότι ο Ειδικός Διαχειριστής δεν μπορεί να προχωρήσει εδώ και τώρα σε απολύσεις, παρά την ψήφιση της σχετικής διάταξης από την κυβερνητική πλειοψηφία που του δίνει τη σχετική εξουσία, την περασμένη Τετάρτη.

Βεβαίως, η ανάσα που κερδίζουν οι εργαζόμενοι είναι ολιγοήμερη, καθώς το δικαστήριο υποσχέθηκε να εκδώσει απόφαση συντομότατα.

Το ενδιαφέρον ότι στη σημερινή δίκη, εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της ΓΣΕΕ, που παρενέβη υπέρ τους, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και το αόρατο Δημόσιο!  Έπειτα από αλλεπάλληλες ακροαματικές διαδικασίες για τις προσφυγές των εργαζόμενων κατά των απολύσεων, όπου το βάρος της αντίκρουσης σήκωναν μόνοι οι εκπρόσωποι του ειδικού διαχειριστή, στη δίκη παρενέβη -διά των δικηγόρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους- και το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκουν τα μισά περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ και γι’ αυτό διενεργεί τον έναν από τους δύο διαγωνισμούς πώλησης.

Φουριόζοι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επικαλέστηκαν την επείγουσα ανάγκη  απόφασης, τον κίνδυνο πτώχευσης και άλλα καταστροφικά, αλλά και κάποια «παράταση της προθεσμίας δεσμευτικών προσφορών» για τους διαγωνισμούς (η προηγούμενη έληξε στις 5/6) που παραμένει άφαντη, καθώς ούτε το Ειδικός Διαχειριστής ούτε το ΤΑΙΠΕΔ μπήκαν στον κόπο να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση.

«Πού είναι αυτή η παράταση;» ρώτησε εύλογα το δικαστήριο, για να πάρει την απάντηση ότι θα προσκομιστεί τις προσεχείς μέρες. Να τι εννοούσε η «Εφ.Συν.» όταν έγραφε ότι η τροπολογία-ταφόπλακα της ΛΑΡΚΟ ήταν και καραμπινάτη εξαπάτηση της Δικαιοσύνης. Πάντως, όπως έχει ήδη γράψει η «Εφ.Συν.», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σιωπηρή μέχρι στιγμής παράταση για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη ΛΑΡΚΟ, που σύντομα θα γίνει ρητή και επίσημη, ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι τέλη Ιουλίου, ίσως και αρχές Αυγούστου.

Οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων πλευρών- εργαζόμενων, Ειδικής Διαχείρισης, ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να καταθέσουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε είναι ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago